is het waar dat ieder mens een dubbelganger heeft...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn in je DNA ongeveer 2,5 miljard 'basenparen'. Oftewel, 2,5 miljard mogelijke verbindingen, welke echter door 2 verschillende combinaties kunnen wordengevormd. In totaal zijn dat dus 5 miljard mogelijke verbindingen. Dus nee. Zelfs statistisch gezien heeft niet ieder mens een exacte kopie rondlopen.

dat weet ik niet, ik ben wel de mijne eens tegengekomen, erg verbazend. Maar dan zijn er nog 6 miljard mensen, best kans dat er meer mensen zoals ik rondlopen.

ik denk niet bij iedereen bij sommige mensen is dat zo , ja maar niet bij iedereen

Nee, dat is niet waar. Het komt natuurlijk wel vaak voor dat mensen op elkaar lijken. Maar de kans dat twee mensen hetzelfde DNA hebben is één op de 10 miljard, verwaarloosbaar klein dus. Gezien het feit dat we nog geen 7 miljard mensen op aarde hebben rondlopen heeft niet iedereen een dubbelganger. Tweelingen hebben wel hetzelfde DNA. Wat tweelingen niet hetzelfde hebben is de vingerafdruk. Dezelfde vingerafdruk hebben is zelfs een kans van één op de 64 miljard. Helemaal hetzelfde is dus niemand. En wat al helemaal niet bestaat is iemand die hetzelfde leven heeft als jij. Dezelfde vrienden, opleiding, hobby's, ouders, vriendin... Dat bestaat echt niet.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Fingerprint
http://nl.wikipedia.org/wiki/DNA

Nee, er is er maar 1 van jou. Dat is maar goed ook, jij hebt een functie. Als er nog een van jou rondliep had een van jullie niets te doen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100