Kan een relatie stand houden als beide partners anders tegen een relatie aankijken?

Je wordt verliefd, vind elkaar geweldig en er zit samen voor jullie een toekomst in. Tijd na tijd, het klopt. Ieder accepteert zijn of haar min-punten van de ander.
Wat worden onder de min-punten verstaan?

Verder.. beide partners kijken anders tegen de relatie aan. De ander wilt de relatie graag zo indelen.. de ander ziet het anders. Kortom beide kijken anders tegen de relatie aan hoe die moet zijn of hoe het moet gaan. Dan heb ik het niet over toekomstverwachtingen van beide kanten maar over het onderhouden van een relatie.

Kan dit geval wel voorkomen of is dit verzinsel van mijn brein complete onzin en bestaan zulke combinaties niet? Of ze bestaan wel.. maar zullen deze personen nooit tot elkaar aangetrokken worden.

Wie verteld mij het antwoord?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dat kan heel goed, relatie betekent net als in de wiskunde, dat de een invloed heeft op de ander en dat de ander invloed heeft op de een... Wil geen van beide veranderen, dan is van relatie geen sprake en ook dus in de wiskundige zin niet... In een relatie worden veranderingen gedaan om nader tot elkaar te komen, daarvoor WIL je juist een relatie om verder te komen als dat jij in jee eentje toe in staat was... Die ander heeft je iets te leren... Een relatie is goed als je opgetrokken wordt en soms moet optrekken... Is het alleen van één kant steeds is het geen relatie, maar een functie (wiskundig weer)... En een functie is een hele slechte relatie... Kun je evolueren samen, dan is dat goed, daar is een relatie voor...

Iedereen is verschillend. Dus ook de manier waarop ze tegen een relatie aankijken. Het gaat erom dat ieder voor zich voldoening kan krijgen uit de relatie. Dat de ander die behoefte kan geven. Je gaat beide de relatie aan. Beiden nemen die keuze. In de loop der tijd worden de behoeftes meer duidelijker en wat men voor elkaar over heeft. Ook kunnen behoeftes veranderen in de loop der tijd. Tenzij de verschillen in het begin al te groot zijn, kun je het niet echt voorspellen. Maar een eenmaal aangegane relatie is nooit nutteloos.

Natuurlijk kan dat. het kan zelfs een zeer uitdagende relatie vormen. Je zult dan van beide kanten de waardering moeten opbrengen voor de bijzondere min en plus punten van de ander. Liefde is toch gaan voor elkaar en geven en nemen.

Als er verschillen zijn moeten er compromissen gesloten worden. Het vereist dus enige creativiteit en lang praten. Onthoudt wel, dat dat vrij normaal is, mensen verschillen nu eenmaal van elkaar.

Het antwoord is Nee!

Het ligt eraan hoeveel jullie er samen voor willen doen om de relatie stand te laten houden. Het lijkt mij in deze niet onverstandig om jullie verwachting m.b.t. het onderhouden van jullie relatie uit te spreken. Uiteindelijk blijven jullie twee personen met twee verschillende manieren van contact onderhouden. Ik denk dat je elkaar ook nooit in deze moet willen veranderen. Wat wel verstandig is, is om compromissen te sluiten. Welke zaken zijn voor jou echt belangrijk en hoe denkt hij of zij daarover? Binnen organisaties spreken ze over het psychologisch contract. Dit contract is wat niet wordt vastgelegd op papier, maar niet minder bindend is voor een goed verloop van de samenwerking. Het is een cyclus: Je begint met het uitspreken van je verwachtingen, taakverduidelijking en zelf verbinden aan afspraken (In je relatie kun je dus concrete voorstellen doen en die je eventueel meetbaar kunt maken, data, aantallen, minuten.. of je kan er iets meer ruimte in geven zoals 'zo nu en dan') Bij onduidelijkheid ontstaat er wrevel en er moet zo snel mogelijk gestreefd worden naar stabiliteit. Anders kom je in periodes van onzekerheid, angst of boosheid, conflicten, die misschien uiteindelijk kunnen zorgen voor een minder goede afloop.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100