Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik naar mijn vriend mag? mijn moeder vind hem heel aardig maar vind dat ik te ver moet reizen. het is 1,5 uur reizen

Toegevoegd na 8 minuten:
Ik heb al van alles geprobeerd maar ze wil het me gewoon niet toelaten. Ik ben 16 jaar, hij is 19 jaar, Maar ook heel beleefd en goed opgevoed, geen 'badboy' type dus. Mijn moeder vind hem heel aardig maar twijfelt denk ik over wat we gaan doen, want daar heeft ze geen controle over ons, wat ze wel heel graag heeft. Ze heeft graag de touwtjes in handen, alsjeblieft help mij, ik wil zo graag zijn ouders ontmoeten na 2 maanden verkering. Ik probeer er heel open, netjes en beleefd een gesprek met haar over te hebben, niet zoals andere keren waarbij ik haar ga pushen of zeuren. Maar ik zeg gewoon at ik vind, dat dit echt heel veel voor me zou betekenen en dat ik niets anders verlang nu. Arg ik wil dit zo graag, please help mij!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Je zou naast al die goede tips die ik las ook nog aan je moeder kunnen vragen of ze je de eerste keer wil brengen. Dan ziet ze het huis van je vriend en leert de ouders kennen. Wat ook leuk is om met jouw moeder en zijn ouders eens weekend twee huisjes te huren in een leuk park. Dan kun je bij elkaar in en uit lopen en bij elkaar logeren. Mocht je moeder alleenstaand ouder zijn is het handig dat zij ook iemand meeneemt voor de gezelligheid . Je kunt ook eens vragen naar de periode dat jouw moeder leeftijd had, had zij vriendjes hoe waren haar ouders, hoe voelde zij zich als ze verliefd was. Vraag vooral ook eens waar jouw moeder eigenlijk bang voor is en zet die redenen op een rijtje. Dat je zwanger raakt? Dat je vriend een loverboy blijkt? dat je de hele nacht in de kroeg zit en dronken over de straat zwalkt of dat jou onderweg iets overkomt? Vraag dan wat er voor je moeder nodig is om haar gerust te stellen. Haar voorwaarden dus. Dan geeft ze zelf het antwoord. Maar jij moet dan ook niet liegen als je toestemming krijgt en je echt aan de afspraken houden ook al ziet je moeder je niet. Zeg dat ook duidelijk tegen je vriend dat dat de voorwaarden zijn. Ik had zelf ook zo'n lieve maar bezorgde beschermende moeder, maar toen ik op mijn 18e naar het buitenland ging had ik daardoor geen enkele levenservaring en dat bracht me toen in echt gevaarlijke situaties. Ik nam steeds de verkeerde beslissingen, naïef en impulsief. Jullie kunnen nu al praten over hoe jij met bepaalde situaties zou omgaan en wat zij daarvan zou vinden. Luister dan naar elkaar en ga er niet meteen boos tegenin en niet doorzeuren want is best kinderlijk gedrag. Je moeder moet wel leren om je nu te gaan vertrouwen en jou leren loslaten, maar dat gaat niet zomaar. Vertrouwen moet ook groeien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100