Waarom blijven jongere vaak hangen in een langdurige relatie,terwijl het niet elkaars typen zijn?

Zo had ik tijdens mijn middelbareschool tijd een meisje die drie jaar een vriend had. Het waren in onze ogen twee verschillende mensen maar die erg gek op elkaar bleken te zijn. Na een lange relatie ging het toch fout. Het bleek na een half jaar al fout te zijn gegaan maar toch bleven ze continu bij elkaar en vlogen de vonkjes er weer vanaf. Hoe kan dit ? Achteraf waren ze elkaar types niet en toch waren ze verliefd op elkaar en bleven ze lang samen?

Ik vraag mij dus af waarom jongere lang blijven hangen in een relatie die niet werkt, doen ze dat door onzekerheid, om erbij te horen, of gewoon zoals ieder mens van welke leeftijd dan ook?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ze geloven sterk dat trouw zijn hen verder zal brengen... Later weten ze beter dat een relatie altijd vanaf het begin tot het einde SUPERGOED moet voelen... Begint die niet goed, dan is die niet goed... Durven stoppen is een kunst...

ik denk omdat je op die leeftijd nog niet weet wat echte liefde is, ik ben zelf ook nog 15 en heb ook liever een langere relatie.

Misschien omdat ze fantastische seks hebben....

Misschien zijn ze nog niet in staat, te beseffen dat ze ongeschikt voor elkaar zijn. Eerst moet je immers weten wie je zelf bent. Dat duurt soms al een eeuwigheid....

Het kunnen alle dingen zijn die jij en anderen aangaven. Maar het kan ook dit zijn: Misschien passen ze wel heel goed bij elkaar, en was het voor hen een heel zinvolle relatie, maar kan jij dat gewoon niet zien... Is het jouw beperkte kijk op hen, die maakt dat je denkt dat het geen goede match is. Vaak zien we van onze vrienden (en van vage bekenden al helemaal) maar 1 kant. Omdat dat het is dat jullie met elkaar gemeen hebben, of omdat de ander onzeker is om die andere kant te laten zien, of een andere reden. En dan ontmoet die persoon iemand, die hem/haar aantrekt, iets waardoor hij/zij in zijn/haar buurt wil zijn.... Maar omdat jij die kant van je vriend/vriendin niet kent, denk je dat het een slechte match is. Terwijl diegene wel degelijk een heel sterke band met die persoon kan hebben.... Dus als je over iemand denkt ' dat past toch niet bij hem/haar', bedenk je dan eens dat je misschien gelijk hebt, maar misschien ook die persoon niet de ruimte geeft om helemaal zichzelf te zijn, inclusief die andere kanten en eigenschappen die jij niet kent. En het kunnen fijne dingen zijn, die ze tot elkaar trekken: samen gelukkig zijn; of minder fijne dingen: iemand om je eigen onrust en onvrede mee te kunnen uitvechten. Dat laatste ziet er voor de buitenwereld al snel uit als iets stoms: ze hebben altijd ruzie, die relatie slaat nergens op. Maar het is blijkbaar iets dat ze in elkaar aantrekt, en dat is niet voor niets. En of die relatie dan een goed idee is of niet, dat weet ik ook niet.

Omdat ze er zelf nog niet achter waren dat je niet bij elkaar horen Dat dit bij oudere minder voorkomt, komt allicht door het feit dat zij zichzelf al beter kennen en beter weten wie ze zijn er wat ze willen en wie bij ze past.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100