Hoe maak je het goed met iemand waar je niet helemaal eerlijk tegen bent geweest?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kijk hem aan, en doe dat zo lang je kunt en nog langer... In het oogcontact zal alles gebeuren, niets zeggen, alleen aankijken... Het is magic als je dat kunt, als je dat durft... Doe maar, je zult versteld staan... (Maar zeg niets, ook niet daarna...)

Door oprecht berouw te tonen, daarmee bedoel ik dat de ander duidelijk doorheeft dat je het meent, en nooit meer zal doen.

Door gewoon heel eerlijk toe te geven waarom je niet helemaal eerlijk bent geweest en je excses aan te bieden. Zo zal die persoon merken dat je het oprecht meent en je ín de toekomst juist méér vertrouwen.

Alsnog eerlijk zijn. Zeggen dat je het op dat moment niet kon en dat het je spijt. Dat je er last van hebt. Als je eerlijk bent en je zwak opstelt komt het altijd goed.

Door de luidsprekers (die ongetwijfeld door de hele winkel hangen) je excuses aanbieden dat je zo'n zak bent geweest en dan op je knieen met een roos in je mond om vergiffenis smeken...

Eeeeeh, he sorry....... Biertje?....

Het is soms heel moeilijk om 'schuld' te bekennen, maar als je er zelf HELEMAAL achter staat, dan is het voor jezelf toch iets makkelijker. Gewoon je hart laten spreken en dan komt het ook geloofwaardig over voor de ander. En dan is het aan de ander hoe die dat opvat, maar jij hebt die last in ieder geval van je schouders... Goeie vraag!

Je kan wat je fout hebt gedaan niet meer goed maken. Wel kan je toegeven dat je fout zat, en langzaam aan het vertrouwen proberen terug te winnen. Vooralsnog ligt alles in de handen van de persoon waar tegen je oneerlijk bent geweest. Aan die persoon is het de keus of zij/hij het vertrouwen weer toe wil laten

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100