Hoe komt het dat mensen in de loop van de tijd meer op elkaar gaan lijken?

Karakters die eerst verschilde van elkaar, overeenstemming krijgen. Komt dat, dan door het feit dat ze toch overeenstemming hebben in een biologische aard en daardoor meer op elkaar gaan lijken. Hoe ouder je wordt namelijk, hoe meer je los laat.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In je vraag geef je niet aan welke mensen op elkaar gaan lijken. Ga je uit van partners? Dan is het makkelijk: Doo rsmane te leven, is er een zeker mate van toegeven naar de partner. in de eerst ejaren zijn dat scherpe randen die weg slijten uit je gedrag. Maar naarmate je ouder wordt, besef je meer en meer dat de manier van je partner ook best kan, en groei je naar elkaar toe. En hoe kleiner het verschil tussen twee partners is, hoe makkelijker een aanpassing wordt.

Ik zie dit veel bij oudere mensen : ze worden totaal één , in hun praten , in hun handelen , hun gewoontes. Totaal verbondenheid tot hun laatste adem. Het kan mooi zijn. Samen zijn ze toch nog "sterk" in de grote wereld. Dikwijls ontroerend en verschrikkelijk als één van beide komt weg te vallen.

Bronnen:
Observatie van mensen

Mensen die samen leven en relateren, gaan elkaar spiegelen in woord en gebaar... Dus ze gaan dezelfde bewegingen maken en dezelfde spieren gebruiken.... Dus de gelijkenis wordt steeds groter... Klopt helemaal, goed gezien...

Mensen gaan op elkaar lijken omdat ze óf tot de zelfde conclusies komen als hun ouders, en daardoor op ze lijken ( wat ze soms helemaal niet willen haha) - óf ze zijn zo gewend samen te leven dat ze helemaal op elkaar ingericht raken. Zo leren werken als team dat dat team één wordt eigenlijk :-)

De onderzoekers denken dat het delen van ervaringen het uiterlijk mede bepaalt. Dat er een verband bestaat tussen uiterlijk en persoonlijkheid lijkt raar, maar er is een verklaring voor. Het gezicht toont onze emoties die na verloop van tijd op het gezicht komen vast te staan. Het is dus zaak met je partner vooral veel te lachen!

Bronnen:
http://www.santeonline.nl/seks/geliefden-g...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100