Kan iemand mij uitleggen wat het Madonna-hoer complex precies inhoudt?? En wat er tegen gedaan kan worden? Hoe loopt dit af in een relatie???

Weet jij het antwoord?

/2500

"Het Madonna-hoer-complex stelt dat veel mannen hun relaties indelen in twee categorieën zijnde vrouwen om mee te trouwen en vrouwen om lichamelijk intiem mee te zijn. De echtgenote is de mooie vrouw en gerespecteerde moeder en de rest van de vrouwen zijn "wipkippen" die hem diensten verlenen. Veel vrouwen denken er anders over en geven aan dat dit "complex" het zoveelste bedenksel en excuus is van mannen die vreemdgaan net zoals de "verslaving aan lichamelijke intimiteit" waar men zich tegenwoordig zelfs officieel voor kan laten behandelen om het huwelijk te redden." Meer details bij de bij gelinkte bron.

Bronnen:
http://www.eroses.eu/alles_over_liefde/ind...

Mijn goed, heb je je weer wat aan laten praten? ;-) Wat ik als eerste lees, laat je niet bang praten door terminologie. Een dergelijk 'complex' bestaat niet op zich maar is meer bedacht als symbolisch kader. En verder heeft iedereen dat 'complex' in zich, bij de een uit zich dat meer dan de ander. Hoe dit afloopt is ook niks over te voorspellen en wat ertegen gedaan word ook niet. Laat de dingen gewoon z'n beloop en blijf bij jezelf. Als dit een probleem voor je is/ word; sta dan stil bij wanneer dit probleem onstond: toen je er voor het eerst van hoorde.. dat zegt genoeg.

Sommige mannen hebben er moeite mee om een compleet beeld van een vrouw te krijgen: oftewel ze is een soort heilige die op een voetstukje geplaatst moet worden, die gekoesterd en beschermd moet worden, waar je heel voorzichtig mee moet zijn en zuinig op moet zijn, oftewel ze is een losbandige slet voor pret in bed. Ze weten zich geen houding te geven tegenover vrouwen die een 'compleet mens' zijn, dus van alle twee de uitersten wel wat in zich hebben. Of ze willen juist dat hun vriendin beide beelden heel goed in stand kan houden: naar buiten toe een heilige die nog niet naar een andere man mag kijken, thuis in bed in een klap een wild geil ding. Meestal is dat een teken van emotionele onvolwassenheid. Als jouw vriend er last van heeft, wordt het tijd dat hij opgroeit en jou meer als een gelijkwaardig maatje gaat zien dan als een trofee.

Wat het Madonna-hoer complex betreft vind je meer info via bijgevoegde links. Je vraagt je verder af wat er tegen gedaan kan worden en hoe dit afloopt in een relatie. Volgens mij kan je er niet veel of niets aan doen omdat het nu eenmaal bij de psychische en emotionele groeiprocessen van de mens behoort. Je kan het enerzijds leren begrijpen en aanvaarden en anderzijds kan je er op vertrouwen dat het fenomeen minder impact op jezelf en jouw relatie heeft als je het fenomeen op zich niet steeds als iets negatiefs aankaart. Hoe dit afloopt in je relatie hangt dus overwegend van de ruimdenkendheid en/of de mentale (veer)kracht alsook de emotionele flexibiliteit van de betrokken partijen af. Het is trouwens ook geen nieuw complex, het bestaat als sinds mensenheugenis. Sommigen geven er deze of een andere benaming aan, anderen benoemen het niet en leren er mee omgaan. Je kan het ook je hele leven blijven bekritiseren of er voor vluchten maar daarmee vrijwaar je jezelf niet om er steeds opnieuw mee geconfronteerd te worden. Dus, de ene relatie doorleeft en overleeft dit complex grandioos en de andere gaat er aan ten onder. Er is bovendien niets mis mee als je hier aanvankelijk heel moeilijk mee overweg kan. Het is lang niet voor iedereen een simpele kwestie om er vlotjes mee om te gaan. Er met ervaren en/of begripvolle mensen over praten kan helpen om het stapsgewijs een comfortabele plaats te geven in jouw persoonlijk bevattingsvermogen. Succes ermee!

Bronnen:
http://www.psychologiemagazine.nl/web/Arti...
http://www.telegraaf.nl/vrouw/columns/daph...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100