Kan ik mijn "love interest"vragen te veranderen?

Ik ben dus homo. Niet lang geleden kwam ik eindelijk iemand tegen die aan veel van mijn "criteria"voldoet: hij is knap, iets ouder, even lang, heeft een goede baan, de seks is fantastisch. hij is ook donker (dat scheelt wel). Echter, waar ik me aan stoor: hij is vrij "verwijfd" (ik zelf niet). Dat is iets waarvan ik weet dat ik er eigenlijk op afknap en wat me op den duur ondanks alle andere factoren zal gaan vervelen. Op dit moment ben ik het van plan het ter sprake te brengen maar weet niet of dat een juiste aanpak is of er gewoon niet mee doorgaan. Help!Zowel mannen als vrouwen reageren please.

Toegevoegd na 10 uur:
Het doet me een beetje aan Elaine (Seinfeld) denken wanneer ze haar vriend vraagt zijn naam te veranderen omdat hij dezelfde naam heeft als een seriemoordenaar. :) zie link:
http://www.youtube.com/watch?v=UV0oCv4lDmc

Weet jij het antwoord?

/2500

het is sowieso verstandig, om dingen bespreekbaar te maken, voordat je definitief besluit, om de relatie te beeindigen. jullie hebben immers zoveel dingen gemeen, dat het zonde zou zijn, als de boel zou stuklopen, waar misschien nog wel wat aan gesleuteld zou kunnen worden. Het is belangrijk dat je je zelf kan zijn in een relatie, maar als een beetje rekening houden met de ander kan betekenen, dat de ander een stuk gelukkiger is, dan is er niks mis mee.

Je kan het altijd aangeven maar je kan mensen nooit echt veranderen, denk ik. Als je nu iets ziet waar je denkt op 'af te knappen' kan je beter wachten tot je iemand tegenkomt die je helemaal leuk vindt!

Ben je nog wel verliefd ? Je houdt er wel een heel wensen lijstje op na ! Prima . Maar als je verliefd zou zijn op de persoon , zou het niet onoverkomelijk :)hoeven zijn . Bespreek het . Mocht het je toch irriteren. Take it or leave it.

Ik vind dat je een liefdesrelatie wel heel erg zakelijk bekijkt: Jij hebt een heleboel criteria en daar moet iemand aan voldoen, wil die ook maar jouw "love interest" hebben. Als er van dat lijstje ook maar iets niet klopt, dan is de belangstelling al minder. Nobody is perfect!! De vraag is of je verliefd bent. En hoe erg. En of je dat wel of niet nodig vind.....of den duur. Houden van lijkt mij toch een eerste vereiste. Daarna is de vraag of de ander verliefd op jou is. Is er aan jou niet iets wat die ander stoort? Bespreken kan altijd. Niet vragen hem te veranderen, maar gewoon praten over wat jij als "minder leuk" of "minder aantrekkelijk" vindt. Nadat je hem gevraagd heb wat er aan jou misschien minder leuk is!!!! En als je geluk hebt, dan kun je op een beetje aanpassing hopen. Ik wens je veel liefde.

Als je van tevoren al weet dat je op een bepaalde eigenschap van iemand gaat afknappen, dan moet je er geen relatie mee beginnen en later verwachten dat 'ie voor jou verandert. Je laat je partner dan niet in zijn waarde. Nee, je kunt/mag het niet vragen, naar mijn mening. (Zo hard genoeg, of moet ik de knuppel erbij pakken? ;)

Aan ieder mens zit wel iets dat je kan storen..dat is normaal. Maar iemand veranderen..kun je wel uit je hoofd zetten..dat lukt je nooit. Je kunt jezelf niet eens (wezenlijk) veranderen..laat staan een ander. Dat hij enigszins ´verwijfd´is, is een deel van zijn innerlijk. En o.a. op zijn innerlijk ben jij immers ook gevallen? Je zult dus de keus moeten maken tussen hem te accepteren zoals hij is..of jullie relatie verbreken. Praat met elkaar en probeer samen tot een oplossing te geraken..als de liefde groot genoeg is..is er altijd een oplossing. Als dat praten niet lukt..vrees ik dat jullie relatie het niet zal halen.. Groet, Ton

Okee Lemaki: je vroeg om de harde aanpak! Dus: ja hoor, je kunt iemand vragen te veranderen. Die knalt erin hè? ;-)) Vraag is daarna: heeft dat zin? Zal en kan iemand veranderen omdat jij dat wil en dan "voor altijd"? Is dat mogelijk, of verloochent iemand zichzelf dan en wil jij dat? Wil die ander dat? Mijn antwoord is: dat denk ik niet, dat is niet gezond. Maar: en dat heb ik ook ergens gelezen bij deze vraag: is dat "verwijfde" zoals jij het noemt, een aangeleerd toneelstukje? Dat weet ik dus niet. Iets wat je hebt aangeleerd, kan je ook, als je dat zelf wilt, afleren. Sowieso vind ik: als je een serieuze relatie met iemand wil aangaan, dan moet veel bespreekbaar zijn. Maar dat zijn dan mijn verwachtingen van een relatie en die hoeven niet de jouwe te zijn natuurlijk. Wees eerlijk tegenover jezelf. Misschien is een lijstje van voors en tegens maken handig om het voor jezelf duidelijker te krijgen.

misschien kan je zeggen dat je er eraan stoort maar als dat zijn echte karakter is en het geen maniertjes zijn die hij izchzlef heeft aangeleerd zal het moeilijk worden om hem te veranderen , misschien is hij dna toch niet de ware voor jou.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100