Waarom blijf een getrouwde man, niet altijd het moois zien in zijn eigen vrouw?

Toegevoegd na 59 minuten:
Ik moest kiezen tussen man/vrouw heb voor deze vraag maar eens voor de man gekozen....

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zie vaak schapen terwijl ze in een sappige wei staan, toch hun kop door het prikkeldraad steken om juist daar gras te eten.Dat groene blaadje weer, en het gras dat elders groener is.

De verliefdheid is over. Als je verliefd bent op elkaar dan kijk je door een gekleurde bril. Je wil op dat moment alleen maar de goede dingen van elkaar zien. De onhebbelijkheden of nare, vervelende trekjes die je partner dan hebt, vindt je in tijden van verliefdheid niet zo erg. Het kan ook zijn dat ze je niet opvallen of dat er gedacht wordt, als we getrouwd zijn dat veranderd hij of zij wel. Hoe langer je getrouwd bent, des te meer gaat men zich toch storen aan de foutjes van de ander. Je leeft met elkaar samen en dat ene kleine onhebbelijkheidje is toch wel vervelend. Wordt groter en hij of zij veranderd niet. Het kan gebeuren dat op een moment de mooie kanten van iemand dan naar de achtergrond verdwijnen en iemand alleen nog maar gericht is op de vervelende dingen van de ander. Daarbij komt dat je over bepaalde dingen steeds onenigheid hebt, bijvoorbeeld over de kinden of geld. Dan is het ook moeilijk om de mooie kanten van elkaar te blijven zien.

Inderdaad gebeurde dat met mij ook dat ik na een paar jaar de relatie zelfs verbrak omdat het voor mij totaal niet meer intressant was.Nu echter ben ik er achter dat iedere relatie die ik toen had gebaseerd was op een andere liefde dan de relatie die ik nu heb.Toen was het gebaseerd op min of meer bezit zijn van elkaar en alles voor elkaar over hebben en trouw beloven en beloftes maken die je niet kunt nakomen enz enz. Nu echter heb ik al 12 jaar een relatie waar ik echt blij mee ben en ook nog elke keer mooie dingen zie in mijn partner.Ik beschouw hem nu als mijn grootste vriend en niet MIJN man.De relatie is gebaseerd op vrijheid en het hebben van respekt voor elkaar.Het kunnen loslaten wanneer dat nodig is.Doordat je ook geen open boek meer ben voor elkaar zijn er altijd weer momenten die verrassend zijn en ondekt worden in je partner . Vertrouwen staat hoog in het vaandel .Ook weten dat de perfekte man/vrouw niet bestaat, een utopia is, helpt bij het houden van een vriendschappelijk met liefde gevulde relatie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100