Waarom zijn somige mannen niet eerlijk en monogaam in een relatie?

zijn er mannen die me kunnen vertellen wat een reden is dat je niet eerlijk bent? lijkt iemand anders leuker bijvoorbeeld?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik kan me niet helemaal vinden in je stelling, aangezien ik ook de nodige vrouwen ken die niet helemaal eerlijk zijn in hun relatie. Uiteindelijk zijn we allemaal mensen, maar mannen en vrouwen zitten nu eenmaal anders in elkaar. Het heeft toch echt te maken met hormonen en lust. Er wordt nog altijd geroepen dat mannen jagers zijn, maar volgens mij zijn ze in de loop der jaren toch echt rechter op gaan lopen en hebben ze minder haar. Het feit dat partners (en dus niet alleen de mannen) niet eerlijk zijn, heeft volgens mij te maken met de onderlinge band die je hebt. Ik zou het niet kunnen om tegen m'n partner te liegen en daarbij denkend aan wat hem dat voor verdriet zou doen. Andersom ga ik er van uit dat dat ook zo is maar, is een van de twee over de schreef gegaan dan kan de angst om de ander te verliezen of te kwetsen kan dus ook de motivatie zijn om het niet te vertellen. Ik sta helemaal achter een monogame relatie, maar ik heb al vaker in m'n omgeving gezien dat er tal van factoren kunnen zijn waardoor mannen en vrouwen tóch zwichten. gebeurt dit, dan vind ik wel dat je eerlijk moet zijn, wat dat aangaat ben ik het wel met je eens.

vrouwen zijn ook niet altijd monogaam hoor. als dat namelijk zo was was ik niet bi maar lesbienne. als een ander leuker is dan jij (in zijn ogen) was de realtie zowiezo niets geworden. onvoorwaardelijke liefde en houden van is niet iets wat in je schoot geworpen word. soms zoek je tot je 30 bent soms als je 18 bent en soms nooit.

Volgens mij gaat dat niet alleen op voor mannen maar zijn er ook vrouwen (steeds meer zelfs; emancipatie ??) die erg veel moeite hebben de broek aan te houden als ze al een vaste relatie hebben. De beweegredenen daarvoor zijn tamelijk universeel volgens mij ; lust, gebrek aan zelfbeheersing, gras aan de overkant dat groener lijkt, 'verliefdheid' als niet negeerbaar verschijnsel, toegeven aan impulsen, behoeftes niet hebben leren of gewoon niet willen uitstellen.. Waarom iemand er dan vervolgens niet voor uitkomt of over moet liegen, zal voor een deel met je persoonlijkheid en je normen te maken hebben, en zal de een makkelijker afgaan dan de ander. Maar de motivatie om te liegen is natuurlijk weer van een andere orde ; angst voor de gevolgen of juist van twee walletjes willen blijven eten, lafheid... Ik geef toe, het zijn allemaal niet de meest edele kwalificaties, maar ik kan eerlijk gezegd ook niet veel begrip opbrengen voor dergelijk gedrag. OF je hebt een vaste relatie en kiest daarvoor met alles wat er bij hoort, OF je beëindigt die relatie netjes en begint een volgende, of je kiest helemaal niet voor een vaste relatie en kruipt van de ene ... op de andere, of je kiest voor een open relatie waarin voor beide partners ruimte is voor uitstapjes buiten het eigen bed. Allemaal prima, zolang je daar maar open en duidelijk over bent. De manier waarop je de vraag gesteld hebt, kan ik toch niet anders dan een tikje sexistisch vinden. Alsof mannen het alleen doen. Daar geloof ik dus helemaal niks van. En ik weet ook gewoon dat het niet zo is. Mannen laten zich wellicht iets eerder verleiden door primitieve lustgevoelens, maar vrouwen kunnen er ook wat van hoor.

Ten eerste zijn 'monogaam' en 'eerlijk' twee totaal verschillende begrippen. Ten tweede zijn mannen van nature simpelweg niet monogaam (ook al ontkennen ze dat, omdat de gelegenheid zich nog niet heeft voorgedaan). Dus wie is er nu eerlijker, de niet-monogame man die hiervoor eerlijk uitkomt of de monogame man die - om wat voor reden dan ook - in strijd handelt met zijn eigen natuur?

Ik denk hetzelfde waarom sommige vrouwen soms vreemd gaan. Omdat de man/vrouw bij hun huidige partner tekort komen. Niet alleen qua seks maar misschien ook emotioneel of hoeveelheid aandacht of iets anders wat hij/zij wel bij de minaar kan vinden. Normaal ga je dan praten met je partner, maar sommige kiezen er voor om dat niet te doen en om dan vreemd te gaan.

Malissa heeft een goed punt aangereikt. Het is de (oer)natuur van de man om te jagen. Of dat nu op wild is of een vrouw, jagen zal hij. Maar hier niet eerlijk over zijn lijkt mij van een andere orde. Wanneer we dan toch een relatie willen leggen met "niet eerlijk zijn" zal dit waarschijnlijk voortkomen uit het feit dat het lastig is je natuur te onderdrukken, en dit niet willen weten voor je partner om haar 'onnodig' pijn te willen doen. Zelf kijk ik graag naar vrouwen en kan er ook van genieten. Natuurlijk heb ik fantasieën maar ik hoef deze toch niet allemaal uit te voeren en kiezen voor monogaam zijn. Het zijn verlangens die zowel mannen als vrouwen hebben en wil hiermee de scheiding tussen beide opheffen. Verlangens hebben is heel normaal maar of je elk verlangen ook moet 'uitvoeren' of najagen?

een antwoord is er niet, het ligt aan het karakter zou ik zeggen. EN vrouwen die vreemdgaan zijn er ook, als is het percentage iets minder maar ze kunnen er ook wat van.

reden waarom soms mannen niet eerlijk zijn is mede omdat vrouwen niet altijd die eerlijkheid aan kunnen :D in principe, het zijn inderdaad twee verschillende dingen. als man is niet eerlijk over hemzelf, simpel omdat hij de vrouw niet wilt kwetsen. ik begrijp dat het soms hierdoor nog erger wordt, maar dat is andere vraag. punt is, geen enkele man zou gaan liegen als hij wist dat hij het gewoon eerlijk kan zeggen :) en dat het wordt begrepen en geacepteert zoals het is...

Zoals ik ook al in reactie had gegeven, wanneer alles aanwezig is in een goede relatie: liefde, vertrouwen, eerlijkheid, communicatie, respect, begrip, vriendschap, geduld zal er meer mogelijk zijn, en misschien wel van beide kanten. Maar je zal het bespreekbaar moeten maken, dus eerlijk zijn. Niet elke man loopt achter z'n ... aan, al is er ook een spreuk dat God de een man één stel hersenen heeft gegeven en één penis, maar niet genoeg bloed om die twee tegelijkertijd te laten functioneren :P Eerlijkheid komt van binnen, niet iedereen kan eerlijk zijn. En door niet eerlijk te zijn doe je een ander pijn, zo simpel is dat. Wanneer een man dit besef heeft, dan pompt het bloed richting zijn hersenen ;) "Er is geen enkel lichaamsdeel dat, als het gebroken is, zoveel pijn doet als het hart."

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100