Moet je in relatie blijven wanneer je zelfrespect wordt aangetast??

Weet jij het antwoord?

/2500

Lijkt mij niet evrstandig, ik zou nee zeggen, maar ik ken de situatie verder niet

Blijf altijd bij jezelf, geloof ik jezelf, heb respect voor jezelf. En laat dan nooit (onterecht) beschadigen. Toegevoegd na 26 seconden: Dus als iemand je niet respecteert en je omlaag haalt, dan zou ik een punt zetten achter deze relatie.

als je iemand anders willens en wetens over je laat heen lopen, die geen respect heeft voor je, heb je dan wel respect voor jezelf?

Nee, je moet niets in dit opzicht! Het is jouw vrije keus of je jezelf laat manipuleren tot een persoon zonder zelfrespect. Het is echter niet aan te raden jezelf niet te waarderen om wie of wat je bent. Alleen met een instelling dat jij jij bent en jij waardevol bent heb je het gemakkelijker in het leven. Met geen respect voor jezelf, zal je altijd 'de mindere' zijn en door diegenen die zichzelf wel respecteren als 'iemand die er toe doet, mis- en /of gebruikt worden. Toegevoegd na 5 minuten: Want niemand heeft respect voor iemand die zichzelf niet respecteert. Zo iemand wordt 'zielig'gevonden omdat hij/zij niet voor zichzelf opkomt en wordt dan een prachtig doelwit om te pesten of te misbruiken. Dit wil je toch niet? Dus geen relatie met iemand die geen respect voor jou heeft. Dit is niet gezond maar zelfs ziekmakend!

Absoluut niet in een relatie blijven waarin je zelfrespect (bewust) wordt aangetast. Er is geen enkel excuus voor iemand om jouw zelfrepect te schaden. Er zijn bepaalde mensen die (als ze de kans zien), maar al te graag hun partner naar beneden willen halen om zichzelf beter te voelen of om jou afhankelijk te maken. Zodat je gaat denken: ''Ik ben toch niets waard en/ of ik kan toch niemand anders krijgen; dus dan blijf ik in deze relatie'' Neem afstand van deze persoon tot dat diegene het respect kan opbrengen!

Nee, zo'n relatie moet je verbreken. Een mens moet zijn naaste liefhebben als zichzelf, zegt de bijbel. maar niet méér dan dat hij zichzelf moet liefhebben.

Direct weggaan, want dat is gewoon niet normaal.

Door deze vraag aan *ons* te stellen geef je al aan weinig zelfrespect te hebben. Ik vrees dus dat het niet de relatie is die je zelfrespect aantast... Ik bedoel het bovenstaande niet onrespectvol, hoor, maar vraag je eens af wat je nou van ons wilt horen.

Bij iemand blijven die geen respect voor je heeft is nooit goed. Maar waarom zou hierdoor je zelfrespect worden aangetast? Laat je door hem niet naar beneden halen, wees sterk en ga bij hem weg.

Ik denk dat het antwoord duidelijk is. Ik vind zelfrespect het belangrijkst wat je hebt. Heb je dit niet, dan ben je in mijn opzicht niet veel waard. Ik weet niet waardoor je zelfrespect wordt aangetast, maar als je zelfrespect er beter op wordt en niet wordt aangetast als je de relatie beëindigd, dan zal ik de relatie beëindgen. Succes!

Dit is een besluit welke je zelf moet beantwoorden. Stel dat iemand zegt...Stop ermee.... en uiteindelijk was het niet nodig omdat je juist aan jouw eigenwaarde moest werken, dan zit jij met de gebakken peren. Ga onderzoeken wat voor jou wel behandelen met respect is en communiceer dat. Accepteer van jezelf niet meer dat je iemand toelaat om het te doen. Als dat toch blijft, trek daaruit de consequenties en neem de eigen verantwoordelijkheid. Aan jezelf kun je alles veranderen. Bij een ander is dat veel moeilijker zeker als die er niet voor open staat. Heel veel wijsheid.

een relatie is wederzijds respect. je moet elkaar kunnen begrijpen. is dat het niet geval ben je niet op je juiste plekje en pas je niet bij elkaar. als je zelfrespect verdwijnt langzaam maar zeker raak je jezelf als persoon ook kwijt. als er geen manier is om met respect met elkaar om te gaan......afzwaaien!! in een gezonde relatie zou je jezelf mogen, kunnen en durven zijn, en de ander precies hetzelfde kunnen bieden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100