Mijn dochter zuigt op haar duim maar nu heeft ze daar een blaar is dat erg?

Mijn dochter van 2 heeft in een fractie van iets pakken haar duimpje verbrand aan een pan ( niet op vuur! ) nu heeft ze een blaar op juist dat duimpje waar ze mee duimt. Wat kan ik doen om te verkomen dat ze daar nu op zuigt? Een pleister trekt ze eraf... En ze wisselt nooit van duim... Het lijkt haar niet erg te zijn dat de blaar er zit... Maar is het erg als het vocht in haar mond komt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee het is niet erg als er vocht in haar mondje komt. Ik heb nog niet zo lang geleden in de krant gelezen dat, uit onderzoek is gebleken, speeksel zelfs een helende werking heeft op wondjes

Het is niet erg, maar je zou ook de duim iets grondiger kunnen inpakken. Ik heb iets soortgelijks meegemaakt met mijn dochter. Die was bijna een jaar en verbrandde meerdere vingertoppen. Haar handje werd toen in z'n geheel ingepakt. Ze kon niet duimen. Ze vond dat niet leuk, en heeft zichzelf een paar avonden in slaap gehuild. Daarna heeft ze nooit meer geduimd. En ja, duimen ziet er bij kleintjes wel schattig uit, maar als ze iets groter worden wil je toch dat ze het weer afleren!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100