Wat kan de etterige gele afscheiding zijn bij me dochter van 5 jaar?

Mijn dochtertje van 5 jaar heeft sinds een paar dagen etterige gele afscheiding in haar onderbroek.
Als ik haar of ze pijn of jeuk heeft zegt ze van niet.
Wel moet ik altijd verzichtig zijn met afdrogen naar het in bad gaan. Anders doet het pij, maar dat heeft ze altijd gehad.
Ik zie geen rare afwijkingen bij haar vagina, wel lijkt het alsof haar clitoris wat opgezwollen is.

Weet jij het antwoord?

/2500

dat duidt op een ontsteking... ik zou als ik jou was even langs een huisartsenpost gaan of direct even naar de eerste hulp.. ze zal een antibiotica nodig hebben

Zoals je het beschrijft lijkt het wel een een ontsteking of van haar plasbuis of vd vagina. Mijn advies: zsm naar de dokter.

Het kan een ontsteking van de vagina zijn. Ontstekingen van de vulva en vagina komen vaak voor bij kinderen. Een aantal factoren (anatomisch, hormonaal, hygiënisch) maken de vulva en vagina van jonge meisjes gevoelig voor ontsteking. De uitwendige genitale streek van prepuberale meisjes is erg vatbaar voor mogelijke infecties. De grote schaamlippen zijn nog niet uitgegroeid en de kleine hebben de neiging om permanent open te staan, vooral wanneer het kind hurkt. Daarbij komt nog dat het vulvair slijmvlies dun en de vaginale zuurtegraad neutraal is. Daardoor is de kans op besmetting en ontsteking groter dan bij volwassen vrouwen.

Bronnen:
http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseact...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100