een vriendin van mij word veel gepest.. ik neem het vaak voor haar op.. maar wat moet ze zelf nou kunnen zeggen?

ik neem het dan vaak voor haar op, maar zelf zegt ze vaak maar: hou je bek joh. Maar ze zou eigenlijk zinnetjes moeten hebben die anderen ook is flink Dissen zeg maar.. want als je : hou je bek joh. zegt nemen ze je toch niet echt serieus en gaan ze net zo makkelijk door.

Weet jij het antwoord?

/2500

Tips van www.pestweb.nl: Maak jezelf sterk! Je zult merken dat als je jezelf groot maakt, je je sterker en zelfverzekerder zult voelen. Let daarom op je houding. Maak jezelf groot door je de volgende dingen eigen te maken: •loop, sta of zit met je hoofd rechtop; •kijk de pester aan zonder dat je laat merken dat je bang of verdrietig bent; •houd je schouders breed; •houd je rug recht; •zet je voeten schouderbreed; •spreek de pester luid en duidelijk aan op zijn of haar gedrag; zeg wat je vind; •loop rustig weg en ga iets voor jezelf of met iemand anders doen. •Bedenk voor jezelf een leuke sport of hobby om te beoefenen. Door je aan te sluiten bij een club of vereniging kom je andere kinderen tegen. De kans is groot dat je het daar weer naar je zin hebt en weer zelfvertrouwen krijgt. Hoe reageer je als je gepest wordt? Zou het helpen om een keer tegenovergesteld te reageren op het pesten? Zou het zo kunnen zijn dat de lol van het pesten af gaat als jij de pesters negeert? Loop rustig weg als je wordt gepest, reageer niet lollig, verdrietig of agressief. Kom voor jezelf op! Er wordt soms door anderen gelachen om de ‘pestgrapjes’. Zelfs jij lacht soms een beetje mee terwijl je het eigenlijk niet leuk vind. Als je het niet leuk vindt is dat een reden om voor jezelf op te komen door te zeggen wat je vindt. Durf te zeggen wat je mening is en wat je vindt zonder dat je denkt dat anderen je dan niet meer aardig zullen vinden Bijvoorbeeld: • ”Ik vind het niet leuk wat jij doet, hou er onmiddellijk mee op!”, of • “Ik vind dat ik er wél leuk uitzie en wat jij vindt maakt mij niet uit!” of • “Ik vind dat ik wel goed kan spelen en wat jij vindt maakt mij niet uit!”.

Je kan het beste niks terugzeggen en gewoon zo kijken van ' het doet mij toch niks' dan houden ze vanzelf wel op.

Ik weet niet wat er tegen haar gezegd wordt, maar wat ik altijd denk is: wat maakt jou dat uit? Staat het je in de weg? Heb je er last van? Verder zijn er veel zinnetjes als: * jaloezie is een ziekte, veel beterschap * bij jou is alles fake,weet je zeker dat je niet in china bent gemaakt? * je bent levenloos je woorden zijn doelloos je innerlijk is waardeloos je uiterlijk is hopeloos kortom je bent gwn kansloos * Rozen zijn rood Viooltjes zijn blauw, ik dacht dat ik lelijk was, Maar toen zag ik jou. ' * Ik hoor je wel, maar ik luister niet. * Bitch = beautiful, important, talented, charmant and hot * Gek = geweldig, eerlijk en knap * Mag ik een foto van je? Ik spaar natuurrampen. Heel veel sterkte! Maar pas wel op met wat je zegt, soms maak je het alleen maar erger! ;) Toegevoegd na 1 minuut: En als je bang bent het alleen maar erger te maken, kan je het beste doen alsof je doof bent.

waarschijnlijk durft je vriendin dit niet omdat haar eigenwaarde door het gepest nul komma nul is. stel dat ze wel wat zegt en het pesten word erger komt het op jouw schouders (nu kan ze zich ook niet voldoende verweren) en dat wil ze vast ook niet. wat je wel kan doen is het hier samen met haar over hebben. verzin iets lulligs wat je samen kan zeggen zodat je samen iemand kan dissen (uitwerking moet een impact hebben gna gna) als iemand wat lulligs zegt tegen je vriendin zegt ze bijvoorbeeld tegen jou: huh? hoorden wij dit laatst ook al niet? waarop jij kan zeggen: ja, dat was toch toen die hond zat te schijten? vervolgens lopen jullie weg en zeggen tegen elkaar..... ja idd, dat was toen, uit dat beest kwam ook alleen maar schit... af en toe wel je zinnetje veranderen voor het verrassende effect. (denk dat het heel wat melige buien op kan wekken!) zo leert je vriendin zichzelf ook verweren, en hoef jij niet alle stumperds in je uppie te dissen. (zie het als een soort sport, maar maak er wel een topsport van!) succes beiden!!!

Gewoon op de bek slaan!!

Ik ben geen expert in dezen, maar moet altijd aan 't antwoord van eddijst denken als 't over pesten gaat: http://www.goeievraag.nl/vraag/pest.56622 Alleen zal dat niet altijd kunnen - bijv. in de klas: daar mag je niet zomaar uit weglopen (maar als 't goed is, is er dan een docent bij die je *zou* moeten helpen).

Ik weet dat het moeilijk is maar negeren is vind ik nog steeds het beste, ze doen het juist om een reactie uit te lokken. Vaak zijn mensen die pesten zelf ook onzeker en bang om gepest te worden en doen vaak met man en macht hun best de aandacht op iets/iemand anders te richten dan hunzelf. Wat je wel bijv. kunt zeggen tegen je vriendin als ze iets roepen is; "hoorde jij nou ook iets, oh nee toch niet" en dan loop je gewoon samen door.

Wat meestal goed helpt is een opmerking als " wat een zelfkennis!" Niets zeggen en strak aankijken helpt ook nog wel eens, de pester voelt zich er nogal ongemakkelijk door, krijgt geen reactie maar eigenlijk toch wel en kan er niets mee. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100