Wat is de beste manier om mij op te stellen tegenover mijn nieuwe partner?

Mijn vorige relatie heeft mij ontzettend onzeker gemaakt, omdat die kennelijk verbroken is door o.a. mijn onzekerheid en gebrek aan assertiviteit en het vertrouwen daarin dat dit geen consequenties zal hebben.
Nu in mijn nieuwe relatie geeft mijn partner aan het fijn te vinden dat ik niet zo'n moeilijke vrouw ben, maar ik begin steeds meer angst te krijgen dat dit op den duur wel een probleem is. Ik ben al veel assertiever dan voorheen, maar ik ben wel iemand die mij makkelijk aan kan passen.
Ik hoorde laatst op het werk dat een vrouwelijke collega het niet leuk vond dat haar man niet jaloers reageerde nadat ze samen met een vriend van hun iets ging ondernemen.
Ik weet nu niet zo goed in hoeverre ik dingen moet laten merken mbt jaloezie bv. Want een jaloerse vriendin daar zit geen man op te wachten, maar geen jaloezie tonen ( omdat ik altijd alles begrijp en weet dat het toch niks voostelt) leid er misschien toe dat hij denkt dat ie mij alles kan maken op den duur, omdat het mij toch allemaal niks uitmaakt. Om maar even een voorbeeld te geven.
Ik ben bang dat mijn altijd begrijpende houding ( t.o.v. verschillende dingen) misschien leid tot geen respect voor mij en uiteindelijk weer leid tot niet interessant meer te zijn.
Is het nu nodig om altijd maar te laten zien aan andere dat ik het vrouwtje ben, of als er vertrouwen is tussen mij en mijn partner is dat dan niet nodig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je bent zoals je bent, jezelf veranderen heeft alleen zin als jij er beter van wordt. Maar zelfs dan moet je her volledig achter staan. Waar het jou aan ontbreekt is je grenzen stellen. Volgens mij ken jij je eigen grenzen niet of je verlegt ze steeds. Dat maakt een ander ook onzeker. Hij weet dan niet goed tot waar hij kan gaan. Los van jaloezie, assertiviteit enz. is het belangrijk dat jij je grenzen gaan bepalen en deze ook duidelijk gaat hanteren. Oefen met kleine dingen. Iedere keer duidelijk zijn naar jezelf en zo dus ook naar anderen. Doe je dingen omdat je het echt wilt of heb je er eigenlijk helemaal geen zin in en wil je aardig gevonden worden. Mensen lopen over mensen zonder grenzen heen en op den duur hebben ze ook geen respect meer voor ze. Waarom zouden ze? Ze zijn immers niet duidelijk. Gebruik je vorige relatie niet als referentiekader. Iedere nieuwe partner verdient een frisse start. Succes en sterkte!

De ervaring met de vorige relatie geeft je in deze relatie onzekerheid en angst. De kunst is om niet weer mee te maken dt de realatie stopt. Angst is dan een slechte raadgever. Alles heeft te maken met communicatie. Jouw angst kan zorgen dat je juist ontzettend jouw best gaat doen om te zorgen dat het nu wel goed gaat. Juist dat kan ook de valkuil worden. Kijk eens of je iets hebt aan het boek "geweldloze communicatie' van Marshall Rosenberg. Heb het er met jouw partner over dat je erg veel van hem houdt en dat je zelf worstelt met gedachten. Het boek wat ik noemde richt zich op het dialoog met zowel respect voor jezelf en ook voor de ander. Neem de ruimte om te veranderen als je dat wil en doe dat samen met je nieuwe partner. Kwetsbaar zijn kan deuren openen. Veel geluk voor jullie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100