Iemand met adhd,wat voor voedsel kan zo'n persoon wat rustiger maken?Of drinken of iets anders?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Over het algemeen wordt gekeken van welke stoffen zo iemad extra druk wordt (suiker bepaalde kleurstoffen etc.) Toegevoegd na 10 uur: Voor jonge kinderen is structuur en regelmaat heel belangrijk en ouders die geduld kunnen opbrengenm incasseringsvermogen bezitten, doorzetters zijn en heel veel liefde aan de druktemakertjes kunnen geven of andere mensen die kwaliteiten bezitten en zich met veel toewijding over deze kinderen ontfermen als die ontbreken.

Het schijnt dat het innemen van capsules met visolie goede resultaten hebben bij kinderen met ADHD, of andere drukke kinderen met concentratieproblemen. Toch zijn de ervaringen hiermee wel wisselend, weet ik ook uit persoonlijke verhalen van mensen uit mijn omgeving. Een interessant artikel over kinderen met ADHD en voeding is dit: http://www.nice-info.be/benl/assets_db/ITEMSKEYWORDS2/items/documents/01nutrinews_0908adhd.pdf Uit deze tekst kwam ook het volgende: In verschillende studies wordt geopperd dat het plasma en de celmembranen van de rode bloedcellen van kinderen met ADHD lagere concentraties aan bepaaldeessentiële vetzuren hebben in vergelijking met deze van een controlegroep. Dit doet vermoeden dat tekorten mede aan de basis kunnen liggen van deze problematiek. Als eerste maatregel dringen zich desgevallend gezonde voedingsgewoonten op. De inname van EPA en DHA bij kinderen blijkt trouwens in het algemeen ondermaats door onder meer te weinig (vette) vis op het menu. De algemene aanbeveling is om 1 tot 2 maal per week vis te eten en regelmatig ook voor vette vis te kiezen.

ik word altijd rustig van een goede vleesmaaltijd ( ex adheder)

Ik heb adhd en anorexia, en met voedsel heeft het allebei niks te maken, vroeger zeiden ze dat je als adhd'er geen winegums en cola flesjes mocht eten want dan werd je drukker, maar dat is een fabel, want dit wordt gegeten als je ontwenningsverschijnselen hebt van de cocaine verslaving. Dat hoort nu eenmaal bij adhd, dus het enige wat een adhd'er rustig maakt is rita of cocaine( maar dat laatste raad ik je wel af, want het is geen pretje als je in een afkickkliniek moet zitten). Ik ben een ervaringsdeskundige

Tegen mij is nog nooit gezegd dat ik iets wel of juist niet moet eten of drinken, dus ik denk niet dat voedsel iets te maken heeft met adhd.

Of iets anders? Wat SLECHT is maar wel werkt is een harde hand. Vroeger toen ouders nog sloegen als kinderen niet luisterden had bijna niemand adhd. Je was druk en als je ouders zeiden dat je daarmee moest stoppen stopte je om geen klappen te krijgen. Ik rende een keer door het huis toen mijn vader op bed lag en hij kwam uit bed en vroeg aan mijn moeder "Waar is ze?" en ze wist het niet want ze stond te koken. Ik had me snel verstopt náást de bank want ik wist dat mensen niet verwachten dat een kind zich op zo'n simpele plek verstopt en hij zag me dan ook niet. Maar uit medelijden dat hij me niet kon vinden toen hij liep te zoeken stak ik expres mijn voetje uit zodat hij me zag en toen kreeg ik een pak op mijn billen. Als ik druk was en liep te rennen als we bij oma waren zei hij altijd "nu hou je op en anders ga je over de knie maakt me niet uit wie erbij zit". Naar iemand die hard kan meppen luister je wel of je nou adhd hebt of niet. Ik heb een soortgelijke stoornis dus vragen of ik op wilde houden werkte niet. Zal ik je nu het antwoord geven waar ik zelf achter sta: accepteer het kind of degene met de stoornis zoals hij is en doet, het is natuurlijk irritant maar het is niet zijn schuld en als je daar begrip voor hebt irriteer je je al minder. En als je zelf degene bent voor wie je het vraagt accepteer dan jezelf want al die energie van adhd kun je ook als een voordeel zien.

Men is nog volop bezig met dit uit te zoeken, maar volgens enkele recente onderzoeken is het verband tussen ADHD en voeding belangrijker dan tot dusver gedacht werd. Maar.... Aan ouders wordt ten strengste afgeraden om zelf te gaan experimenteren met voeding en diëten: daarvoor is de hele materie te complex! In Nederland bracht het OnderzoeksCentrum voor Hyperactiviteit en ADHD in Middelburg onlangs ook gegevens naar buiten over het verband tussen ADHD en voedingspatroon. Bij meer dan zestig procent van de kinderen met de hyperactieve stoornis zouden de klachten ,,opmerkelijk'' verminderen als ze een aangepast dieet volgen. Veertig kinderen hielden zich drie weken lang aan een zeer streng dieet, waarin onder meer kleur- en smaakstoffen, sinaasappels, noten, melk en eieren taboe waren. Het heeft er alle schijn van dat ADHD-patiëntjes bepaalde voedingsmiddelen niet goed kunnen verwerken, wat een, biochemisch, negatief effect kan hebben op de zogenaamde neurotransmitters. dat zijn 'boodschapperdeeltjes' die onder meer het gedrag aansturen.

Bronnen:
http://www.adhdenvoeding.nl/achtergrondinf...
http://www.ikkeben.nl/ShowDetail.asp?NewsId=298

er wordt beweert dat er in kalkoenvlees een stofje zit waar je rustig van wordt.....

Was het maar zo eenvoudig. Er is geen voedsel waarvan een rechtstreeks verband is aangetoond met rustig of druk gedrag, ongeacht wat mw. Pelsser of anderen in Middelburg mogen beweren. Voedsel heeft maar een heel beperkte invloed op je welbevinden (op alcohol en cafeine na dan) en al zeker niet op je gedrag.

Bronnen:
www.mkatan.nl

Het is nog nooit aangetoond dat ADHD een relatie heeft met eten. Ik heb een zoon (en een man) met ADHD en we hebben van alles geprobeerd. Zonder resultaat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100