Is de schoot een menselijk lichaamsdeel en zo ja, waar bevindt de schoot zich dan?

Kinderen zitten vaak bij familieleden op schoot, (zie foto's),maar de ene keer houdt men het kind tegen de borst geklemd en een andere keer op de dijbenen.
Is de schoot dan zo omvangrijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jazeker is de schoot een menselijk lichaamsdeel: de baarmoeder wordt namelijk ook wel "de schoot" of moederschoot genoemd. http://nl.wikipedia.org/wiki/Schoot Als je het woord gebruikt als "op schoot zitten", dan is dit de hoek tussen de romp en de dijen bij een zittend persoon http://nl.wikipedia.org/wiki/Schoot_(lichaam)

De is schoot is de benaming van een bepaalde houding maar is absoluut geen lichaamsdeel.

De schoot is een benaming bij een zittend persoon van de hoek tussen de romp en de dijen . "Gaat men bij iemand op schoot zitten, dan zit men feitelijk op de dijen van het zittende persoon in de genoemde hoek."

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Schoot_(lichaam)

Een schoot bestaat niet, evenals hurken, kladden en lurven. Dit zijn niet bestaande lichaamsdelen. Maar een houding of deel van de lichaam die we met één woord aangeven.

De schoot (of de slip zoals er in delen van Brabant gezegd wordt) is afkomstig van het woord moederschoot (baarmoeder). Op de schoot zitten wil dan ook niets anders zeggen dat men tegen de buik (baarmoeder) aanzit op de dijbenen. De tweede foto die je geplaatst hebt is niet op de schoot zitten maar gewoon op de bank naast een persoon.

Een schoot is natuurlijk een mechanisch onderdeel van een slot. Met een beetje fantasie kan je dat natuurlijk óók 'spiegelen' op de anatomie van mensen. Waarschijnlijk is dat hierin gebeurd...

Ja, de schoot is een lichaamsdeel. De schoot bevindt zich bij zittende personen op de dijen, dicht tegen het onderlichaam aan. Vaak als een kindje wil rusten, wordt het ook met het hoofd tegen de borst gedrukt. De schoot is van oudsher een beschermende, geborgen plaats.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100