Kan mijn broer het huis uit gezet worden ook al weigert hij dit?

Mijn broer is meerderjarig en verschillende instanties zijn bezig (geweest) met hem, vanwege zijn onhandelbaarheid.

Mijn vriendin en ik wonen bij mijn ouders in samen met mijn broer. De politie is al meerdere keren betrokken geweest bij incidenten (één waarvan ik met ambulance naar het ziekenhuis ben gegaan, dit was ongeveer een jaar geleden)

Er komt elke 2 weken een psycholoog langs maar dingen worden alleen erger en niemand grijpt in.

Mijn ouders willen weten ook niet meer wat ze moeten doen, helemaal nu ik samen met mijn vriendin een zoon heb ( 5 maanden jong )


Ik hoop dat iemand weet of er nog mogelijkheden zijn wij weten niet wat we nog kunnen doen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nu je broer meerderjarig is, valt hij niet meer onder jeugdzorg en zal hij zelf toestemming moeten geven om meer hulp te krijgen. Jullie kunnen eens informeren naar de mogelijkheden om hem begeleidt te laten wonen. Daar zijn verschillende projecten door het hele land voor. Lees de link eens door, daar vind je meer informatie, waar je broer, je ouders en jullie vast baat bij hebben. Het huis onvrijwillig uitzetten, kan als hij minimaal 21 jaar is, tot die tijd hebben je ouders onderhoudsplicht. Als hij onder de 21 is, moeten jouw ouders zorgen voor eten, drinken en onderdak, dus ook de verwarming, elektriciteit, gas en water vallen daar onder, als hij dat niet zelf kan betalen. Als hij ouder is dan 21 dan moet hij voor zichzelf kunnen zorgen.

Bronnen:
http://www.kijkopontwikkeling.nl/problemen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100