Baby van 14 maanden wordt snachts wakker voor fles, hoe af te leren?

Mijn dochtertje van 14 maanden krijgt 's avonds om 8 uur voor het slapen gaan de fles en tussen 11 en 12 wordt ze wakker voor een tweede. Omdat ze nogal een nachtbraker was hebben we ons een paar maanden geleden maar bij dit ritme neergelegd.
Inmiddels slaapt ze verder de hele nacht door, maar we zouden het fijn vinden als deze tweede fles niet meer nodig zou zijn (vaak liggen we dan al in bed). Ik denk zelf dat de beste oplossing zou zijn haar een paar nachten dan maar een tijdje te laten huilen maar door omstandigheden is dat niet mogelijk (gehorig huis, man met zware baan en daardoor snel geirriteerd). Heeft iemand misschien wat tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt je dochtertje wakker maken als je zelf naar bed gaat en dan die laatste fles nog geven. Je kunt ook de rest van het dagschema aanpassen en dus ook andere flessen vervroegen. Misschien kun je die van 8 uur wel stoppen als ze genoeg warm eten krijgt en een toetje en dan een dikke papfles geven net voor je zelf naar bed gaat. Verder kun je de fles wateriger maken zodat er minder voedingsstoffen in zitten zodat ze er aan gaat wennen dat ze die fles niet meer nodig heeft. Verder kun je de laatste fles dikker maken, papfles zodat ze langer doorslaapt. Ook kun je haar gewoon een fles met water geven en dan weggaan, ze zal oud genoeg zijn om gewoon te kunnen drinken en de fles weer neer te leggen, daar hoef je niet bij te zijn. Ik vind 14 maanden eigenlijk nog te jong om te laten huilen, dat deden wij een klein half jaar later, jongste kreeg toen nog borstvoeding, nog onhandiger.

Begin het schema van het geven van de fles wat te verschuiven, zodat de laatste fles na een week of 2 om uiterlijk 10 uur gegeven wordt, dan heb je grote kans dat je kindje wel doorslaapt.

Wij hebben dit ook gehad met ons zoontje. Bij ons was het een fase en sliep hij opeens gewoon door. Misschien gewoon nog even volhouden en afwachten. Wij hebben de fles voor het slapen wel vervangen voor gewone melk die even opgewarmd is, misschien helpt dat ook wel bij jullie. Wat we nu doen als hij s'nachts wakker is is een klein slokje water. Wat ook kan zijn is dat het nu meer een ritme is geworden om op die tijd wakker te worden voor een fles, probeer een beetje water te geven. Hoop dat je er iets aan hebt en succes.

Bij het naar bed gaan je dochter even wakker maken en de fles geven. Je dochter een paar nachten laten huilen omdat 'het je niet uitkomt' / je te moe bent / je er geen zin in hebt, lijkt me geen juiste oplossing. Erg egoïstisch terwijl je kind niet beseft waarom je niet komt.

De laatste voeding geven voordat je zelf naar bed gaat, en maak er een papfles van...geheid dat je kleintje lekker doorslaapt!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100