mag ik als doctor mijn eigen kind van 12 jaar lesgeven? dat hij dan niet naar school hoeft...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het mag wel. Zie mijn bron. Toch blijft het discutabel.

Bronnen:
http://www.thuisonderwijs.com/

Ja. Een kennis van mij heeft daarover zelfs een rechtszaak gewonnen. De leerplicht houdt niet in dat een kind naar een erkende school moet, maar dat een kind goed onderwijs krijgt. Jij moet dan wel kunnen aantonen dat het onderwijs dat jij geeft van goede kwaliteit is.

Het heeft ook te maken met afstand van eventuele school. Daarnaast moet er geen onderwijs worden geleverd binnen een bepaalde afstand en die bij je overtuiging past, dat moet ook aantoonbaar zijn. Tegenwoordig zijn die bijna niet te vinden. Moet dus echt een gegronde reden hebben. Daarnaast moet je je afvragen of dit op sociaal/emotioneel gebied wel gezond is voor je kind... ik denk dat omgang met andere leeftijdsgenoten ook zeer belangrijk is. Succes!

normaal emmer ik niet over taal/spelfouten op GV omdat ik zelf dyslectie hebt, maar gezien je grammatica alleen al lijkt het mij persoonlijk geen goed idee om je zoon te onderwijzen. daarbij denk ik dat iemand met deze titel zelf heel goed in staat is zelf te googlen en info te vinden en een dergelijke afweging te maken als de mogelijkheden eenmaal helder zijn. het kan dus wel, maar bij uitzondering. zie link voor meer info.

Bronnen:
http://aob.nl/default.aspx?id=272&article=...
http://www.thuisonderwijs.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100