hoe kan ik mijn baby laten slapen ?

- iedere avond schudden we onze baby een uur, soms langer.
- we doen voor de rest alles "normaal", volgen de 3 "r"'s.
- Als we vragen bij het consultatieburo zeggen ze dat het niets is om zorgen over te maken.
- honger gechecked, melk pap gegeven, luier verschoont.
- Ik heb haar nu meer dan een uur laten huilen, maar het is duidelijk dat ze doorgaat tot het einde zeg maar..

Toegevoegd na 1 uur:
stom; met schudden bedoel ik zachtjes wiegen

Toegevoegd na 1 uur:
ons kind is trouwens 5 maanden

Toegevoegd na 1 uur:
ze is ook wel echt moe, want ze krabt voortdurend in haar ogen op de manier die we kennen van als ze moe is..

Weet jij het antwoord?

/2500

Hoe oud is je kindje? Is dit al lang aan de gang of is het pas sinds kort zo? Laat je baby liever niet 'n uur huilen. Een half uur is echt al heel veel voor zo'n klein wichtje, dus pak haar op en troost haar 'n kwartiertje en leg haar dan weer neer. Laten huilen druist waarschijnlijk ook in tegen je eigen gevoel en dat kun je nog het allerbeste volgen. Dit zou je allemaal kunnen proberen: Rondsjouwen in een draagdoek, in een hangmatje laten slapen, een eind gaan wandelen in de wandelwagen, een muziekje aanzetten bij de baby, in een bedje dicht bij jullie leggen, inbakeren, in badje doen voor het slapen gaan. En vertrouw er op dat er een moment komt waarop ze niet meer zo veel moet huilen, het gaat echt over.

Ik hoop toch écht dat je met 'schudden' bedoelt dat je je baby wiegt of iets in die richting, want van regelrecht schudden kunnen baby's - met hun tere hersenstructuur en tere bloedvaten - zeer ernstige schade oplopen. Als je verder voor je gevoel alles goed doet, dus haar zoveel mogelijk op dezelfde tijd in bed legt, op vaste tijden te eten geeft, haar kamertje of het bedje niet te warm en niet te koud zijn, de kamer waar ze ligt donker is, en allemaal dat soort basale dingen in orde zijn, dan zou ik in de eerste plaats nog eens heel duidelijk aangeven bij het consultatiebureau wat er aan de hand is en om advies vragen. Als je daar geen hulp krijgt, ga dan naar je huisarts om eventuele lichamelijke problemen uit te sluiten. Een kind dat pijn heeft of zich niet goed voelt, zal ook blijven huilen. Verder zijn er wel algemene tips, maar ik denk dat je die bij het consultatiebureau ook krijgt of hebt gekregen. Sommige baby's komen tot rust als je met ze op de arm loopt, als je voor ze zingt, als je ze wiegt of als je met ze loopt in de kinderwagen. Maar naast dat soort algemene adviezen en het feit dat eventuele medische problemen uitgesloten moeten worden, is het helaas zo dat sommige baby's voor ons onverklaarbaar huilen, en zo hun ouders tot wanhoop kunnen drijven. Eén troost: als er geen medisch probleem is, gaat dat ooit weer over. Maar het is wel enorm frustrerend als je kindje steeds huilt en je weet niet wat er aan de hand is. Zoek daarom hulp, soms kan een simpel advies je verder helpen. En ik meen heel serieus dat je met een baby NOOIT moet schudden, jonge kinderen kunnen daar zelfs aan overlijden. Dus tenzij je met 'schudden' niets meer bedoelt dan voorzichtig heen en weer wiegen, vraag dan ook aan je huisarts om je kindje goed te onderzoeken, en STOP met dat schudden. Als je schudt uit wanhoop, omdat je niet weet wat je moet doen om haar stil te krijgen, zoek dan ook hulp voor jezélf. Zoals gezegd is het enorm frustrerend voor een ouder om een continu huilend kind te hebben, en het kan dan een absolute noodzaak zijn om bijvoorbeeld af en toe een goede oppas te hebben zodat je er even uit kunt, zodat de wanhoop niet de overhand krijgt. Als dit dus speelt bij jou, geef dan asjeblieft aan bij je huisarts wat er speelt, en zorg ervoor dat jij én je kindje geen schade oplopen door deze situatie.

Onze dochter had er ook een handje van. Bleek ook dat ze vaak oorontsteking had. Misschien helpt het dan om het hoofdeinde te verhogen. En wat ik ook wel doe is luisterverhaaltjes van Disney boeken club opzetten. En ook wel eens niks zeggen en wel aanwezig blijven zonder oogcontact en stapje voor stapje terug naar de gang lopen. En wanneer ik haar weer hoorde deed ik weer een paar stappen terug. Succes ermee weet hoe vermoeiend het kan zijn. Bij ons is het gelukkig over gegaan.

Onder het halve jaar liet ik ze niet zolang huilen en pas met anderhalf ging ik over op 'laten huilen'. We weten niet wat je met schudden bedoelt maar veel baby's zijn huilerig tussen 17-22 uur en willen dan heel graag bij je zijn. Mijn jongste lag die uren ook bij me en deed aan clustervoeden (alleen maar aan de borst zo ongeveer) toen hij heel jong was. Als je baby nog jong is houd het dan die uren lekker bij je, als het wat ouder is: niet zo lang laten huilen maar ook weer lekker bij je nemen in een draagzak ofzo en pas als het anderhalf is kun je over gaan op laten huilen.

Geen uur schudden/wiegen! Als ze gaapt INBAKEREN (kan nog net met 5 mnd) zodat ze niet met haar handen kan krabben en in bed. Na tien minuten huilen gaan kijken, een hand op haar borst leggen en eventueel een opgerolde handdoek (vastspelden) boven haar hoofd en onder haar voeten. Je kind schreeuwt om veiligheid. Je moet dit patroon doorbreken, anders word je zelf gek. zet je wekker of telefoon elke 10 minuten. Je zal zien dat ze snel slaapt. Het consultatiebureau moet je kunnen uitleggen hoe je moet inbakeren met doeken en je kan op marktplaats ook makkelijke bakerdoeken kopen. dat is niet zielig, dat is heerlijk voor zo'n klein onrustig kindje. Bij mijn jongste was dat de enige oplossing. uiteindelijk (na vier weken al) is hij zelf zich los gaan wurmen en dan 'uitgebakerd' in slaap gevallen maar soms moet je ze even leren in slaap vallen. je mag je baby, hoe moeilijk het ook is, niet een uur laten huilen. Dat is te lang. Ga desnoods naar de huisarts als ze op het cb niet willen luisteren. deze hoeveelheid stress is niet goed voor jou en de baby en dus ook niet goed voor de gezamenlijke hechting. laat je niks wijs maken door mensen die zeggen: laten huilen maar ga op je gevoel af. als de baby bij jou in slaap wil vallen s'avonds, zoek een goede draagconsulent die jou ergonomisch leert te dragen. niet zomaar een doek of zak kopen, veel zijn echt niet goed, je moet er één hebben waar je baby niet rechthangt (met hangende beentjes) maar waar de knietjes hoger zijn dan de billen. Toegevoegd na 5 minuten: ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt. het belangrijkste advies is: laat niet over je gevoel heen lopen als het voor jou niet goed voelt ga naar de huisarts! Ik ben zelf wel vijf keer geweest voor ik gehoor kreeg en er was iets aan de hand inderdaad. Ik wil niet beweren dat je baby iets mankeert maar wat niet goed is, is niet goed.

Je doet het goed hoor, met dat wiegen. Gewoon mee doorgaan, en doe er als je het volhoudt nog een uur bij tot ze wel in slaap is. Je moet haar niet laten huilen, ze kan hier niks aan doen en haar laten huilen maakt dat ze zich volstrekt eenzaam en verlaten voelt. Ze krijgt het vast weer te pakken, dat trucje om in slaap te vallen, maar niet als je niet bij haar bent. Weet dat ze nog geen misbruik van je kan maken, in het eerste jaar, dus geef haar wat ze nodig heeft - jouw liefde en nabijheid. Sterkte.

Een kindje van 5 maanden kan je laten slapen door het lekker tegen je borst te laten liggen en wat rond te lopen door het huis. Je rustige cadans zorgt ervoor dat het gaat doezelen en in slaap valt. Als het al rustig aan het soezen is, kan je op de bank zitten met de tv aan. Zo heb jij wat afleiding en kan je kindje krijgen wat het nodig heeft: jouw warmte en nabijheid. Wij ontdekten dat als ons kindje eenmaal sliep, dat we dan nog minimaal 10 minuten met de slapende baby ongestoord moesten blijven zitten. Daarna konden wij het moeiteloos in bed leggen en sliep het heerlijk verder. Waarschijnlijk zijn die 10 minuten nodig om in een diepere slaap te komen. Dat vraagt dus wel wat geduld van jezelf, maar ach, als ze groter worden hoeft dat echt niet meer. Je zou met je partner kunnen afspreken dat je om de beurt deze taak op je neemt. Veel succes.

ik heb met hetzelfde gezeten en heb toen een indonesische draagdoek gekocht (ik geloof dat zo´n ding slendang heet) bij prenatal. Zelf een dun shirtje of laag uitgesneden shirtje aan zodat ze jouw geur en lichaamswarmte goed kan voelen en dan zo half zittend in bed gaan slapen. Het is geen ideale situatie maar je kan zo in ieder geval zelf nog een paar uur meepikken. Volgens mij zijn wij ook een van de weinige volkeren die hun baby in een kamer apart leggen overigens. In veel landen blijven babys heel dicht bij hun moeder, totdat ze er aan toe zijn om zelf de wereld te gaan verkennen in kleine stapjes.

Ik heb veel goede antwoorden gezien. Maar wellicht is het te proberen met een fopspeen. Baby`s hebben een enorme behoefte om te zuigen. `KISS syndroom`zou ook eventueel het probleem kunnen zijn. Er zijn vele sites hierover te vinden om een oplossing te kunnen vinden. Ik hoop dat je wat aan mijn antwoord hebt

Het kan zijn dat het een periode is. Mijn beide zoontjes hadden dit ook.. Bij mijn tweede zoontje had ik een tricot slen, een draagdoek, (goedkoop via mp) en dat was echt een uitkomst, met opgetrokken knietjes erin, en slapen maar.

Als ze niet WIL slapen moet je zoeken wat ze wilt en als je het niet vindt dan trek je haar aan met iets een verhaaltje of zo. Lavendel werkt slaapverwekkend. Amandelen, honing, kook eucalyptus, kamille thee Of laat haar buikje vol steken, dat werkte bij mij vroeger. Je hebt in niets zin meer en dus wil je slapen. Je zingt een liedje eerst super snel naar suuupeeer traaaag totdat zij ook traag wordt en dus in slaap valt. Of ze is BANG om te slapen. Misschien kan ze je verstaan: Lees een sprookje voor, vertel een mooi verhaal, tel haar gerust. Misschien kan ze je niet verstaan: Slaap bij haar. Ze weent wel voor IETS! Dus zoeken maar!

Een vriendin legde haar huilende baby met een skipakje aan in de maxi cosi en zetten hem buiten.............en slapen dat hij deed! Als moeder moet je trouwens ALTIJD je eigen gevoel volgen! Liefde en aandacht is wat "mooie mensen" maakt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100