Een kind krijgt van ouders Concerta: (jongen 11jaar)Wat kan ik doen?

Ik kan een gezin waarvan 1 kind volgens moeder ADHD heeft. Maar dat helemaal niet heeft naar mijn mening.
Dit kind heeft vanaf zijn 7de tot aan zijn 10de al die jaren 21 kilo gewogen. Door het toe dienen van Ritalin.
Je kon gewoon zien dat het lichaampje wilde groeien maar er was niks om te groeien. NU geeft de moeder hem inmiddels Concerta. En het is een lopend lijk aan het worden. Een kind waar je nauwelijks wat aan heb. Precies wat deze ouders nodig hebben. Lekker rustig.
Ik heb hem de afgelopen vakantie als logee gehad.
En is gegaan van 28 kilo naar 35 kilo in 3 maanden tijd.
Hij zag er goed uit en kon weer goed nadenken.
Je zag dat zijn lichaam ging groeien zoals dat hoort.
Ik zie hem soms en heb even gecontroleerd.
September woog hij weer 33 kilo.
Oktober weer 32.7
Begin november 31,3
En 21 november 30.2
Hij ziet er niet uit. En ja kan gewoon zien dat zijn lever en nieren falen door een viese gele kleur over zijn lichaam.
Hij is ook suf en nauwelijks aanwezig.

De ouders zijn uit de ouderlijke macht gezet.
En hebben een voogd die waarschijnlijk blinddoeken om heeft.

Weet jij het antwoord?

/2500

Onze zoon krijgt ook concerta. Hij heeft dat pas gekregen na een behoorlijk strenge `screening`. Ik kan me niet voorstellen dat iemand zomaar concerta krijgt. Ik vrees dat er toch wel hele ernstige fouten zijn gemaakt met de beoordeling. Als buienstaander kan je daar helaas weinig aan doen. Het enige dat je zou kunnen doen is via je eigen huisarts proberen om contact te krijgen met zijn huisarts en specialisten. Zoals ik het lees is het heel ernstig, dus probeer zo snel mogelijk een second opinion te krijgen over zijn concertagebruik.

Het klinkt allemaal heel heftig. Toch vraag ik me af hoe de ouders aan de ritalin en later aan de concerta komen. Vooral concerta is gruwelijk duur en wordt niet zomaar verstrekt. Vooraf wordt er flink onderzocht of therapie met deze medicatie wel de juiste weg is. Ik begrijp dat jij je zorgen maakt. Zou ik ook doen. Het pad dat je het beste kunt volgen: Eerst de optie van Sharona proberen. Neem contact op met de voogd. Dat is de weg. Als je geen gehoor krijgt, of je wordt niet serieus genomen, neem dan contact op met een vertrouwensarts of met het meldpunt kindermishandeling. Beter tevergeefs gemeld dan te laat gemeld. Ik wens jou heel veel sterkte en wijsheid...

Bureau Jeugdzorg in de woonplaats van het kind zou moeten weten wie de voogd is. Ik zou eerst een gesprek proberen te regelen met bureau Jeugdzorg en je verhaal doen en dan kijken of zij er iets mee kunnen doen of dat zei de voogd hierop kunnen aanspreken. Voogden hebben het heel druk en zullen zich vaak richten op de voor hun belangrijkere gevallen maar voor jou is dit kind belangrijk dus heel veel succes.

Het kind woont dus nog wel bij zijn ouders? Heb je de ouders gevraagd wat hun visie hierover is? Uit jouw verhaal kan ik opmaken dat ze het wel lekker makkelijk vinden zo. Je kan je bezorgdheid uitten omtrent zijn gelaatskleur. En adviseren om een second opinion aan te vragen. Ook al heeft een kind een voogd, deze voogd kan ook dingen over het hoofd zien. Je zou navraag kunnen doen bij bureau jeugdzorg, en je bezorgdheid kunnen uitspreken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100