Wat kan ik er aan doen om de band met mijn moeder te verbeteren?

Het is mijn moeder ik hou zielsveel van haar. Maar soms kan ik me zo erg irriteren aan haar. Bijv. Telkens als ik haar iets vraag geeft ze antwoord met een vraag. Ze geeft niet gelijk een antwoord maar ze wilt weten waarom ik iets aan haar vraag. En als ik haar daar op aanspreek begint ze wel eens te schreeuwen van jaah ik ben jou moeder ik mag het vragen. En dan gaat ze huilen omdat ik dan terug roep. Dan komt er vaak gewoon een hele drama puur omdat ik haar iets vroeg. Ze zegt dan ook je de laatste tijd doe jij raar. Terwijl ik juist heel normaal doe maar puur door haar elke keer ruzie hebben. ( ik kan het gewoon niet uitleggen) Ik irriteer me gewoon zo erg aan haar gedrag!

Weet jij het antwoord?

/2500

Ga een gesprek met haar aan.. Vertel wat je denkt/vindt/voelt.. En laat haar hetzelfde naar jou toe doen. Het kan namelijk best zo zijn dat je er samen uit komt als je open en eerlijk naar elkaar toe bent.

Misschien kun je dit op een moment dat het niet speelt, bespreken met je moeder. Dus niet als je al in die strijd zit van ik vroeg je wat, nee ik vraag je wat etc. Het is moeilijk hier veel over te zeggen zonder verdere details te weten. Het kan zijn dat ze zich zorgen maakt en daarom precies wil weten waarom je iets vraagt. Of dat ze andere dingen aan haar hoofd heeft, niet snel een antwoord weet en dan maar eerst vraagt waarom je dat wil weten. Ik zou het bespreekbaar maken op een rustig moment. En als ze het doet terwijl je dit probeert te bespreken zou ik me voornemen daar rustig op te reageren. Uitleggen waarom je het erover wil hebben en erbij zeggen dat het nu weer gebeurt. Misschien wordt het haar dan ook duidelijker waar het om gaat. Probeer je frustratie daarover uit te leggen (zonder meteen boos te worden) en probeer ook haar kant van het verhaal te achterhalen, waarom doet ze dit?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100