Mag ik als alleenstaande ouder mijn kind het huis uitzetten?

Een dochter van 20 is niet meer te houden in huis
Leidt een onverantwoordelijk leven, is zeer naïf en ziet de gevaren in deze maatschappij niet. Ze is momenteel ook onder de behandeling van het GGnet, MEE en zelf het UWV zit hiermee in hun maag. Wat nu? Zijn er alleenstaande ouders die deze situatie hebben ervaren of herkennen ?

P.S. Alleenstaand ouder roept en vraagt om HULP en ADVIES!!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, tijd om voor jezelf te kiezen!! Het is een nare situatie, maar als ze op hun 20ste nog steeds niet hun verantwoordelijkheid aankunnen en alle raad en advies in de wind slaan, dan is er nog maar 1 oplossing en ze vervolgens met de neus op de feiten drukken! En ze uit huis te zetten. Er moet weer rust komen in je huis anders gaat je eigen leven helemaal naar de knoppen! Waarschijnlijk kan alleen het straatleven nog een zinvolle les zijn! Dan zullen ze langzaam maar zeker wel ontdekken dan de ouder en het GGnet en het UWV alle goeds met haar voorhad, en zal ze zelf moeten knokken om weer boven water te komen. Houd tzt wel je deur op een kiertje!

Tjah, ikzelf vind het nogal moeilijk om hier een goed antwoord op te kunnen geven. Omdat je voornamelijk de grote lijnen aangeeft van de hele situatie. Maar dat kun je op zoveel manieren interpreteren. Je zegt bijv. : " Ze leidt een onverantwoordelijk leven, is zeer naïf en ziet de gevaren in deze maatschappij niet. " - Maar wat zijn dan de dingen die ze doet die jij niet verantwoord vind? - Hoe zou je haar vrienden kring omschrijven? - Hoe benader je haar op het moment dat je haar wil duidelijk maken dat haar manier van leven onverantwoordelijk is (misschien zelfs ongezond)? - En wat is vervolgens haar reactie en houding tegenover jou? - Hoelang is ze al bezig met de behandelingen die je omschrijft? - Was ze als kind ook al zo'n koppige / pittige tante? (zoniet, hoe was ze dan) - Of veranderde haar gedrag op latere leeftijd. Omschrijf haar karakter eens, Haar manier van doen en laten, denken enz. Ik denk dat dat makkelijker is voor de lezers, om zich zo te kunnen inleven in jullie situatie. En je via die manier (hoop ik) ook echt een nuttig antwoord/advies krijgt van iemand, (Niet lullig bedoeld maar reacties als; "Ik zou haar het huis uitzetten, en ikke niet". Daar kun je denk ik weinig mee) ------------------------------------------------------------------------- Daarbij wil ik je wel mededelen, (indien je besluit haar het huis uit te zetten.) Je alsnog financieel verantwoordelijk bent voor haar. Dus bij deze als waarschuwing, (omdat je haar als onverantwoordelijk omschrijft) Op het moment dat zij alsnog in problemen raakt terwijl ze zelfstandig woont. Hiermee bedoel ik voornamelijk dat ze zich in de schulden werkt etc. Dan draai jij er uiteindelijk voor op (op het moment dat zij niet in staat is het zelf af te lossen) Vroeger was dit tot 21 jaar, Tegenwoordig geloof ik zelfs tot 27 jaar. (maar weet dit niet 100% zeker). Dus wat je ook besluit te doen, zorg eerst dat je goed geinformeerd bent over je ouderlijke rechten & plichten. Ik weet wel dat je via de gemeente een aanvraag kan indienen waarin je afstand kan doen van je ouderlijke macht. Waardoor je wettelijk niet meer aansprakelijk kan worden gesteld, voor problemen die je dochter zou kunnen veroorzaken.

Systeemtherapie is misschien ook een oplossing? Uit huis zetten is alleen maar een tijdelijke oplossing.

ik vind van wel,ze is 20 en kan makkelijk op eiegn benen staan

het is toch niet de beste idee,vind ik.Want een meisje van 20 kan makkelijk prooi van de loverboys zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100