kan net gekolfde nog warme melk gewoon bij al gekoelde melk gedaan worden of moet het eerst ook afkoelen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je moet het eerst ook laten afkoelen. Als je een voorraadje melk hebt en er steeds wat pasgekolfde melk bijdoet, wordt je voorraad telkens weer warm. Daardoor bederft het sneller. Dus je zet je net gekolfde flesje eerst even in de koelkast en schenkt het bij de rest als het dezelfde temperatuur heeft.

eerst af laten koelen en nooit bij andere melk doen. het is beperkt houdbaar dus hou het FIFO systeem in je achterhoofd. bij het vermengen heb je oudere melk door de verdere melk heen.

Afgekolfde melk moet binnen 24 uur worden ingevroren. De melk die je in 1 dag in gedeelten hebt afgekolft laat je afkoelen in de koelkast en giet je aan het eind van de dag bij elkaar. Daarna direct in de vriezer doen. In een vriezer kun je moedermelk 6 tot 12 maanden bewaren en als je het in het vriesvak doet maximaal 2 weken. Zet er altijd duidelijk de datum van afkolven/invriezen erop. Zo voorkom je dat je per ongeluk te oude moedermelk aan je kindje geeft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100