Kan ik mijn baby (10m) permanent in een campingbedje laten slapen als er een ledikant matrasje in ligt?

Ik leg mijn zoontje altijd eerst in zijn ledikantje. Maar als ik naar bed ga haal ik hem eruit en leg ik hem bij mij in bed. Dit is de enige manier waarop hij de hele nacht doorslaapt. Maar ik vind het gevaarlijk om hem bij mij te laten slapen. (straks stikt ie onder de dekens o.i.d). Kan ik naast mijn bed een campingbedje zetten met een ledikant matrasje erin, dat ie daar in slaapt? Het ledikantje op mijn kamer zetten is geen optie.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nou, dat lijkt mij geen probleem hoor. Het kan wel zijn dat de bodem van zo,n bedje helemaal dicht is, waardoor het matrasje niet kan "ademen" , als dat zo is, dan overdag als hij er niet inligt...het matrasje op zn kant zetten om te ventileren, want een matras wordt altijd vochtig. Succes Toegevoegd na 2 minuten: Het matrasje moet natuurlijk wel goed passen in het bedje, zodat hij nergens tussen komt te liggen, maar dat snapte je vast zelf ook al.

ja met een goed stevig matrasje kan dat wel, want daar gaat het uiteindelijk om! Je kan je baby ook boven op je dekbed met een eigen dekentje of trappelzal leggen, zodat je baby dus niet onder jouw dekbed komt te liggen. Dat heb ik ook zo vaak gedaan! maar ik snap niet zo goed waarom jouw baby anders s nachts niet doorslaapt? je leert je kind zo wel aan dat als het huilt het altijd zijn zin krijgt en bij jou mag liggen. Ik zou toch eens proberen s nachts gewoon naar je kind toe te gaan in zijn eigen bedje en dat een aantal nachten volhouden. En dan alleen fluisteren tegen hem en geen licht aan en hem er ook niet uithalen maar gewoon in zijn bedje troosten. En niet gelijk bij elke kikje komen, maar even wachten of je kind niet gewoon weer vanzelf in slaap valt. Een baby kan je nu nog aanleren dat hij gewoon in zijn eigen bed en eigen slaapkamer moet slapen. Als je het uit zijn bed blijft halen went hij daaraan, zie dat maar weer eens af te leren als hij groter is. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100