Waarom wordt in de VS vrijwel iedereen besneden (jongetjes) vanaf de geboorte?

En hoe komt het dat het in Europa minder gebruikelijk is? Ik dacht eerst dat het voornamelijk een islamitische traditie was.

Weet jij het antwoord?

/2500

De besnijdenis is vooral een Joodse en Islamitische traditie. Dat veel jongetjes in de USA bij de geboorte worden besneden, gebeurt daar om hygiënische redenen. Het is volkomen gemeengoed. Zo zeer, dat Joden en Islamieten erg moeten oppassen dat hun zoontjes niet meteen automatisch worden besneden na de geboorte; bij hun mag dat pas later en door een geestelijke gebeuren.

De Verenigde Staten is het land waar de meeste besneden mannen te vinden zijn ter wereld. Op dit moment worden jaarlijks 60% van de pasgeboren baby's binnen 48 uur besneden. De oorsprong van de besnijdenis in de VS is islamitisch. Amerika maakte vroeger deel uit van het Engelse Koninkrijk waar de besnijdenis is overgenomen van een islamitisch volk uit India, de Mogoel. Zo is besnijdenis terecht gekomen in de Engelstalige, westerse landen waaronder de VS. In de VS worden absurde redenering gevoerd om de routinematige jongensbaby-besnijdenis te handhaven. Een redenering is bijvoorbeeld dat :”een jongen moet lijken op zijn vader.” Doctor Spock schreef in een boek dat het goed was om jongens te besnijden omdat iedereen in zijn buurt ook besneden was. Dan zou de jongen zich niet excentriek voelen en worden geaccepteerd door de anderen. Het boek heette”Baby and Child Care” en het werd als de Amerikaanse bijbel met betrekking tot kinderverzorging gezien. http://mijn-kijk-op.infonu.nl/mens-en-samenleving/25192-besnijdenis-in-de-verenigde-staten.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100