Mijn zoon van 13 is al 6 weken dag en nacht duizelig. Zowel de duizeligheidspoli als een MRI-scan hebben niets opgeleverd. Wie kan ons helpen?

Toegevoegd na 19 minuten:
Ook zijn tweelingzus heeft al weken dag en nacht buikpijn. Onderzoek door kinderarts en bloedonderzoek hebben tot nu toe niets opgeleverd. Gedacht wordt dat ze beiden een virus hebben opgelopen. Het is helaas een groot mysterie! Wie kan ons helpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Duizeligheid kan inderdaad met een langlopend virus te maken hebben. Mijn zusje heeft dit een keer gehad, er was geen oorzaak te vinden en toch bleef te duizeligheid bestaan. Uiteindelijk is het gelukkig wel overgegaan, maar ze heeft er flink last van gehad. Bij een kennis kwam langdurende duizeligheid door koolstofmonixidevergiftiging door een gaskachel of afvoerloze geiser en slechte ventilatie. Daarnaast: Is er iets veranderd in jullie (thuis) situatie? Duizeligheid kan ook door stress/spanning/verandering komen: kinderen hebben bij stress vaak last van buikpijn (volwassenen soms ook) en ook duizeligheid is een veel voorkomende psychosomatische klacht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100