mijn kind is 5j en heeft x benen en platvoetjes,kinderarts zei gaat vanzelf weg voor 5j.Maar ze heeft het erger nu vind ik wat moet ik doen?

Ze kan geen snelheid maken met het lopen, ze loopt moeizaam, als we gaan wandelen klaagt ze al gauw dat ze moe is en pijn heeft. de kinderarts heeft er nooit iets ernstigs uitgehaald ze heeft neiging tot x beentjes zei hem altijd maar is nog binnen de grenzen. mijn dochtertje klaagt gauw van pijn in de rug de knieën en haar voetjes. Weet niet wat te doen. De foto die bijgevoegd is is het rechtse meisje mijn dochterjte staat met knieën tegen elkaar en voetjes staan van elkaar af.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als ik je verhaal lees zou ik het er zeker niet bij laten zitten. Minstens zou een orthopeed er naar moeten kijken. Wij hebben vergelijkbare problemen gehad met onze dochter, dat is een traject geworden met steunzolen, toen orthopedisch schoeisel en daarna operaties (ze is nu 18). Ze is begeleid door allerlei artsen, maar pas na de operaties hebben ze nu ontdekt dat de vergroeiing waarschijnlijk veroorzaakt is door een ziekte aan haar zenuwen. Het is nogal zuur om dan de neuroloog te horen vragen waarom er eerder nooit naar de zenuwen is gekeken. Als je ziet dat ze nu niet goed kan lopen lijkter mij alle reden om er specialisten naar te laten kijken! Misschien kan het vanzelf goed komen, maar dat is niet altijd het geval.

Op therapie gaan, en probeer je kind zo vaak mogelijk goed te laten lopen,

Als ik jou was ging ik eens met haar naar een orthopeed. Kinderen kunnen al op heel jonge leeftijd een steunzooltje krijgen, vaak vanaf 3½ jaar al als het nodig is. Het is waar dat een soepele platvoet zich normaal kan ontwikkelen, maar waarom met pijn laten lopen als een goed aangepast schoentje haar voet ondersteunen kan en zij zonder pijn kan rondstappen? Ook heel goed is het om haar op blote voetjes door het zand te laten lopen/spelen. Helaas is het daar nu te koud voor, maar laat haar ook thuis op blote voetjes rondlopen. dan moeten de teentjes meer grijpen. Als het weer warmer wordt moet je haar zeker in het warme zand laten lopen op blote voetjes. Is zo'n goede therapie!

Persoonlijk vind ik dat jij zelf als moeder hierin zeker mag meebepalen of er "beter" naar gekeken kan worden! Een kinderarts, hoe goed of ervaren ook, kijkt naar meer globale gestel van een kind, en dit lijkt me zeker meer het terrein van de orthopedische arts (chirurg). De test haar helemaal qua lopen, reflexen, bouw, stand heupen, voeten, wervels, mobiliteit in algemeen, en doet tal van andere testjes. Soms zijn dit soort, en meestal wat minder opvallende klachten nog zeer goed te verhelpen omdat ze nu nog jong genoeg is. Zou zeker naar je huisarts gaan en vragen om een verwijzing orthopedie. Meesten hebben daar dan ook wel op de woensdagmiddag een apart kinderspreekuur, zodat het voor een kind allemaal niet zo belastend is ;) Succes!

Het wordt erger geef je aan heb je al weer contact gehad met je kinderarts?Ga naar hem/haar terug en geef aan wat je bevindingen zijn.Vraag wat nu te doen misschien foto's maken van je dochter haar rug en bekken of misschien een echo laten maken.Mocht je geen goed gevoel hebben bij het antwoordt van de kinderarts dan is het misschien goed om een second opinion te laten maken. Succes!

Ik zou even naar het consultatie bureau gaan. Hun kunnen dat goed beoordelen en je eventueel doorsturen naar een orthopeet. Mijn zoontje heeft ook x benen. Tegen mij zeiden ze dat hij nu nog te jong is. maar als het over een paar jaar nog is zullen ze hem zeker doorsturen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100