Is het mogelijk een neutrale diagnose te krijgen?

Mijn zoon is ooit gediagnostiseerd als iemand met het syndroom van Asperger.
Hij heeft nog steeds de symptomen,maar in veel mindere mate. Toch achtervolgt die eerste zware diagnose hem steeds en hij wil graag een nieuwe diagnose laten stellen door het GGZ. Maar die doen dat alleen na het lezen van de eerdere rapportage. Mijn zoon denkt dat dat de zaak negatief beïnvloedt en heeft weinig vertrouwen in het GGZ.
Bestaat er een mogelijkheid omdat neutraal(zonder dat men weet van zijn historie) te laten doen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat let hem een specialist op dit gebied op te zoeken en zich te laten onderzoeken? Hij hoeft niets te vertellen over die eerdere diagnose, toch? Vraag anders advies bij de verenigingen die er zijn: http://www.pasnederland.nl/ http://www.autisme.nl/home.html?mnu=tmain100:shome&s=1&l=nl&t=1285711849

Ja dat kan wel. Dan moet je naar een daarvoor erkende GZ-psycholoog of psychiater. Je moet het dan wel volledig zelf bekostigen.

Waarom probeert hij niet, als volwassene nu, gewoon door te leven als de mens die hij is. De functie van een diagnose is geen andere dan een passende therapie te zoeken. Een van de therapieen zou moeten zijn: accepteren wie je bent, en jezelf met je min- en pluspunten leren kennen. Als volwassene is het van nul en gener belang wat allerlei, nu vast heel gedateerde. meningen over je waren. Leef gewoon verder, en probeer gelukkig te zijn, te blijven of te worden. Iedereen is anders.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100