Waar klacht indienen als een dokter misbruik maakte van zijn of haar situatie.

Waar klacht indienen als een dokter, psychiater, psycholoog,... (medisch verantwoordelijke zeg maar) misbruik gemaakt heeft van een situatie.
Dit waarbij een patiënt niet de juiste behandeling kreeg. Of erger nog...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor verschillende beroepsgroepen zijn er verschillende manieren om klachten in te dienen. Ook kan er ondersteund worden bij het indienen van klachten. Voorbeelden: Algemeen: http://www.tuchtcollege-gezondheidszorg.nl/overdetuchtcolleges/ Huisartsen: http://www.klachtenhuisarts.nl/ Tandartsen: http://www.tandartsennet.nl/patienteninfo/klachtenregeling-voor-patienten.html Voor een psycholoog of psychiater kan je een klacht indienen bij de praktijk of de instelling waarvoor diegene werkt. Dit geldt überhaupt voor alle medici en behandelaars die voor een instelling werken. Een instelling is verplicht om een klachtenregeling te hebben. Ook is er de PVP (patiëntenvertrouwenspersoon): http://www.pvp.nl/ Die helpen patiënten met informatie en bemiddeling bij klachten.

je kan je klacht indienen bij het medisch tuchtcollege Toegevoegd na 3 minuten: deze link verwijst je naar adressen en telefoon nullers...http://www.misbruikdoorhulpverleners.nl/belangrijkeadressentuchtcolleges.html Toegevoegd na 3 minuten: nullers-nummers

Bronnen:
http://www.misbruikdoorhulpverleners.nl/be...

Bij het tuchtcollege.

Bronnen:
http://www.tuchtcollege-gezondheidszorg.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100