Hoe kan het dat moeders ongestraft de omgangsregeling tussen kinderen en hun vader kunnen frustreren. Geen rechter die ingrijpt.

Ook rechters negeren de weet heel vaak door geen omgangsregeling op te leggen. Dat mag helemaal niet volgens het IVRK en volgens het EVRM. Het overkomt 7000 vaders per jaar en 16000 kinderen ( dat elk uur 2 kinderen die hun vader kwijtraken.
Kindermishandeling door justitie zelf dus.
Hoe kan het dat dat zo ontzettend grootschalig gebeurt ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit zie ik inderdaad erg vaak. Er is een kentering zichtbaar alleen is die zeker minimaal, er is bepaalde dat in principe gezamenlijk ouderlijk gezag blijft bestaan en in alle gevallen wordt ook een ouderschapsplan opgesteld. De verzorgende ouder (in vele gevallen de moeder) heeft inderdaad veel meer 'rechten', door de oprichting van het LBIO, is hun positie drastisch versterkt. Er zijn mogelijkheden, wanneer er een omgangsregeling ligt, om deze te laten nakomen, alleen is het de vraag of dat in het welzijn van het kind is, aangezien het behoorlijk drastische maatregelen zijn. Helaas is het achteraf veel te laat, maar het is voor de niet verzorgende ouder, van groot belang om zijn zaak voor de scheiding goed op orde te hebben en de omgangsregeling tijdens de scheiding zo goed mogelijk te regelen. Want zonder omgangsregeling ben je nergens. Het is mogelijk deze na de scheiding te laten wijzigen maar hiervoor is het noodzakelijk opnieuw naar de rechtebank te gaan, een kostbare en tijdrovende procedure. Aangezien je niet de enige bent, het is slechts een schrale troost, is er een aantal organisaties die de rechten van de vader proberen te versterken, wellicht dat je daar contact mee kunt opnemen.

Bronnen:
http://vaderschap.org/cgi-bin/yawps/index.cgi
http://www.dwazevaders.nl/
http://www.sos-papa.com/omgangsrecht/wetten.html

De wetgever heeft er iets aan proberen te doen door na een echtscheiding de regeling van de gezamenlijke ouderlijke macht in te stellen. Daardoor worden ouders gedwongen zelf afspraken te maken over de omgang met beide ouders. Als naderhand de moeder bv de omgang frustreert is er weinig tegen te doen. Niet veel meer dan het opleggen van een boete. Alle maatregelen gaan uiteindelijk ten koste van de kinderen. Het is een vreselijk leed!! Uiteindelijk is het toch het beste om de kinderen bij de verzorgende ouder met rust te laten, en slechts vanuit de verte wat belangstelling te tonen, in die gevallen waar de moeder negatief is over de vader. Anders wordt het negatieve vaderbeeld er steeds meer bij kinderen ingeslepen.

Bronnen:
wij hebben geprocedeerd tot en met de...

Moeders hebben het eerste recht, daarna komt de vader. Staat zo in de wet.

Sinds kort is het bij een echtscheiding verplicht eveneens een ouderschapsplan in te dienen waarin afspraken zijn vastgelegd over de kinderen. Pas als blijkt dat ouders er echt niet uit kunnen komen zal er met moeite de echtscheiding worden uitgesproken. Met behulp van het ouderschapsplan kan in ieder geval worden bereikt dat er dingen vastliggen die afgedwongen kunnen worden. Verder kan er eventueel een procedure worden gestart voor nakoming omgangsregeling als wordt geweigerd de omgang plaats te laten vinden. Er kan dan enkel een dwangsom (boete per overtreding) worden opgelegd en worden uitgesproken dat eventueel met behulp van de politie het kind kan worden meegenomen, maar dat is natuurlijk wel erg ingrijpend.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100