Als je iets hebt gevonden dat niet veel waard is, mag je het dan houden?

Stel ik vind op straat een voetbal van weinig waarde. Mag ik deze dan gewoon thuis houden en gebruiken als er helemaal niemand in de buurt is die er naar zoekt. Of moet ik dan aangifte doen bij de gemeente en het brengen als gevonden voorwerp?

Weet jij het antwoord?

/2500

Van weinige waarde: dat zal een kind dat zijn lievelingsbal kwijt is niet met je eens zijn. Wat voor de een van weinig waarde is, is voor de ander veel waard. Als je een voorwerp vindt, moet je zo snel mogelijk aangifte doen van de vondst. Je doet aangifte bij de gemeente waar je de voorwerpen heeft gevonden. ______ Edit: de voorwerpen heeft gevonden = de bal hebt gevonden.

Toegevoegd op 10 februari 2020 15:55: tekst
Bronnen:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/g...

Een onbeheerd voorwerp op straat is wettelijk eigendom van de betrokken gemeente. Als je op straat iets vindt (het maakt niet uit wát en voor welke waarde) dan meld je dat zo snel mogelijk bij de gemeente waarin je dat voorwerp vond. Doe je geen aangifte, dan kun jij nooit eigenaar worden van het gevonden goed. Dat kan alleen als een jaar na de aangifte zich nog geen eigenaar gemeld heeft.

Bronnen:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/g...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100