Wat is wijsheid, moet ik zowel ID-kaart als rijbewijs vernieuwen? Wat te doen?

Probleem: rijbewijs verloopt in maart 2017 , moet vernieuwd worden. ID-kaart is al 2 jaar verlopen (vergeten!) moet ook vernieuwd worden. Er is geen geld voor beide, moet ook nog pasfoto's laten maken.
Ga ik tegen bepaalde regels in door niet de ID-kaart te vernieuwen maar mijn rijbewijs ook daarvoor te gebruiken : identificeren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Rijbewijs vernieuwen is voldoende want dat mag in zeer veel gevallen gebruikt worden als identiteitsbewijs. Toegevoegd na 4 minuten: Alleen in deze gevallen mag je het rijbewijs niet gebruiken als identiteitsbewijs: Bij... "    de Belastingdienst (tenzij de Belastingdienst anders aangeeft);     een uitkeringsaanvraag;     indiensttreding bij een nieuwe werkgever;     binnenlands vreemdelingentoezicht;     inschrijving voor een opleiding bij een onderwijsinstelling." Toegevoegd na 7 minuten: En natuurlijk mag je het rijbewijs niet gebruiken als grensoverschrijdingsdocument. Maar dat was de vraag niet.

Bronnen:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/i...

Afhankelijk van waar/ waarvoor jij je moet identificeren, kan je genoeg hebben aan je rijbewijs. Dit heb je sowieso nodig om een motorvoertuig te mogen besturen. Er zijn echter instanties die geen genoegen nemen met je rijbewijs, maar een ID of paspoort vereisen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100