mijn vriendin en ik hebben een huis gekocht en zij is nu met de noorder zon vertrokken. hoe kom ik erachter of ze hier nog staat ingeschreven ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat kan je bij de gemeente natrekken, neem dan wel de papieren mee als bewijs van eigenaar en/bewoner van het pand

De gemeente kan je dat zo vertellen. Als jullie samen een huis gekocht hebben, neem ik aan dat zij ook mede-eigenaar is en dat ook de hypotheek deels op haar naam staat. Of ze op het adres staat ingeschreven is dus van minder belang dan de vraag of ze haar verplichtingen na gaat komen!

Als ze weg is en blijft dan kan ze niet meer op jouw adres ingeschreven staan. Als ze dat wel is dan kan je dat geld kosten (sommige gemeentelijke en waterschapslasten). De inschrijving kun je nagaan bij de GBA (gemeentelijke basisadministratie). Kun je nu wel de financiering rond krijgen?

Zolang ze zichzelf nergens anders laat inschrijven,,dan blijft ze in de gemeente waar jullie wonen ingeschreven staan. Normaal verstrekt de gemeente deze gegevens niet. Maar dit van jou is een ander geval. Ik zou zo wie zo contact opnemen,met de gemeente administratie. En een advocaat inschakelen. Want deze bereikt meer dan jij alleen.

Huis is dus ook van jou met je eigendomsakte naar gemeente gaan z vertellen jou hoeveel mensen er wel of niet ingeschreven staan op jou adres succes

Als het huis op beider naam staat, dus twee personen zijn eigenaar, gaat de bank wel uitzoeken waar ze zit. Blijft ze haar deel niet betalen dan heb je een probleem, want dan wordt het huis bij opbod verkocht en blijf je waarschijnlijk met een restschuld zitten van jouw deel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100