Is een met de hand geschreven testament geldig?

Stel mijn partner komt te overlijden ,en hij heeft een eigenhandig geschreven testament , is dat dan rechtsgeldig ? We hebben alleen maar een samenlevings contract .

Weet jij het antwoord?

/2500

Wil een codicil geldig zijn, dan moet het door u zelf geschreven zijn. Bovendien moet het codicil voorzien zijn van een datum en handtekening. Een getypt codicil is niet geldig.

Bronnen:
http://www.tinekegrootnotaris.nl/testament

Dat is geen testament want een testament kan alleen worden opgemaakt door een notaris. Dus: niet geldig als testament. Als codicil kan het docunent wel geldig (handgeschreven, gedateerd en ondertekend) maar daarmee kun je slechts bepaalde goederen aan iemand "vermaken". Toegevoegd na 4 minuten: "Een codicil is een handgeschreven document waarin u bijvoorbeeld beschrijft:     wat uw wensen zijn voor de begrafenis of crematie     wie een bepaald sieraad krijgt, een speciaal boek of een meubel. U moet heel nauwkeurig omschrijven om welk voorwerp of meubel het gaat. En wie het krijgt. U kunt bijvoorbeeld in een codicil niet bepalen dat al uw sieraden naar één nicht gaan. Verzamelingen of spullen die niet tot de inboedel behoren (zoals een auto en geld), kunt u niet via een codicil nalaten. Dat kan alleen in een testament."

Bronnen:
https://www.notaris.nl/wat-kan-ik-nalaten-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100