mag je alleen met een (vrachtwagen) trekker meer dan 120/h rijden ?

zonder trailer.
en hoeveel mag een bakwagen met en zonder aanhangwagen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee. Het is en blijft in Nederlanf max 80 km/uur buiten de bebouwde kom, op autowegen en autosnelwegen. In de bebouwde kom 50 km/uur. Alles zolang er geen lager voorgeschreven maximumsnelheid geldt. Toegevoegd na 3 minuten: De samenstelling doet er dus niet toe voor de maximumsnelheid. Toegevoegd na 7 uur: "Vrachtauto: motorvoertuig, niet ingericht voor het vervoer van personen, waarvan de toegestane maximum massa meer bedraagt dan 3500 kg."

In Nederland mag je met een vrachtwagen of losse trekker maximaal 80 km/u rijden, ongeacht of ze beladen, leeg of zonder oplegger rijden. In sommige Europese landen mag je echter 90 km/u, daarom zijn de tachografen ingesteld zodat ze pas bij die hogere snelheid de overtreding registreren. Wanneer je langer dan 1 minuut harder rijdt dan kun je daar tot 4 weken later nog voor bekeurd worden. Verreweg de meeste trucks hebben bovendien een snelheidsbegrenzing die tussen 85 en 90 staat, alleen helling af ga je dan door de snelheidslimiet.

Dit is geheel afhankelijk van het voertuig. Indien het ledig gewicht vermeerderd met het laadvermogen (is in dit geval 1/3 van het te mogen trekken gewicht of te wel, tenminste 1/3 van het gewicht van de oplegger moet gedragen worden door de trekker) niet boven de 3500kg uitkomt volgt de lege trekker de regels van een personenwagen (lichte mercedes bedrijfswagen / ford lichte bedrijfswagens), is het totaal gewicht hoger dan 3500kg volgt het voertuig de regels van vrachtwagens en is de maximum snelheid 80km/h

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100