Zou je theoretisch Studio 100 kunnen aanklagen voor discriminatie in de zoektocht naar K3?

Het gaat puur om een theoretische vraag.
In de zoektocht naar K3 is men op zoek naar 3 vrouwen. Alle mannen worden per definitie uit gesloten. Maar volgens mij is er een wet voor de gelijke behandeling van mannen en vrouwen en zou een man evenveel recht moeten hebben op 1 van die 3 plekken als een vrouw (juridisch gezien).

het is overduidelijk dat alleen vrouwen aan de selecties zijn toe gelaten. Geen enkele mannelijke deelnemer is op de TV geweest.

Zou je dus hiervoor Studio 100 (als opdrachtgever) kunnen aanklagen voor ongelijke behandeling.

Voetnoot:
Studio 100 is een Belgische werkgever. Ik weet niet zeker hoe het in België geregeld is, maar laten we de 2 landen (NL en BE) even als uitgangspunt gebruiken.

Voetnoot 2:
Het betreft een puur hypothetisch geval, zie het als een case study.

Weet jij het antwoord?

/2500

K3 is een meisjesgroep, die kandidaten zoekt voor het vormen van een nieuwe meisjesgroep om hen op te volgen. Lijkt mij onzinnig als men dan ook jongens uitnodigt. Voor het vormen van een jongensgroep nodigt men geen meisjes uit. Voor het vormen van gemengde zanggroepen nodigt men jongens én meisjes uit Alles is in evenwicht, en er is geen enkele vorm van discriminatie. Maar Gerard Joling gaat het presenteren, dan komt zeker alles goed. Toegevoegd na 1 uur: In maart 2015 maakten de drie zangeressen van K3 bekend niet door te gaan als groep. De leden willen het stokje doorgeven aan drie nieuwe vrouwen. In 2009 lag het anders, toen zocht men geen vervangster van Kathleen Aerts maar een opvolger/opvolgster. Er was geen beperking, iedereen mocht zich inschrijven jong of oud, dik of dun, jongen of meisje. Toegevoegd na 1 uur: Zelfs in theorie kan men de organisatoren van K3 zoekt K3 niet aanklagen voor discriminatie in hun zoektocht naar drie vrouwen. Toegevoegd na 1 dag: Omdat voldaan is aan alle vormen om niet te zondigen tegen de antidiscriminatiewet is het niet mogelijk een wettelijke basis te vinden voor een zgn test case. Er is geen enkel artikel overtreden. Iedereen kan in de praktijk een zaak beginnen, je sleept er een paar artikelen bij waarvan je denkt dat zij overtreden zijn of anders geïnterpreteerd dienen te worden. Het OM zal besluiten de zaak niet aan te nemen. Onzinnige klachten kosten tonnen. Je bent ook geen partij zolang je geen partij bent in de sollicitatieprocedure.

Bronnen:
http://wetten.overheid.nl/BWBR0003299/geld...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100