Mag bij een Ja-Nee brievenbussticker ongeadresseerd reclamedrukwerk worden geleverd als dat is ingevouwen in een huis-aan-huisblaadje?

Ik heb zo’n Ja-Nee sticker hetgeen betekent dat ik geen ongeadresseerd reclamedrukwerk wens maar wel huis-aan-huiskrantjes. Nu vouwen ze steeds vaker ongeadresseerde reclameflyers en -folders in die weekkrantjes. De vraag is of dat verboden is

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

NEE-JA-sticker: je krijgt geen reclamedrukwerk in uw brievenbus, maar wel huis-aan-huisbladen. Ontvang je toch ongeadresseerd reclamedrukwerk, ondanks een sticker op je brievenbus? Dan kun je een klacht indienen bij de adverteerder of de verspreider. Zij moeten de klacht onderzoeken en binnen 4 weken beantwoorden. Handelen zij jouw klacht niet op tijd of naar tevredenheid af? Dan kun je binnen vier weken een klacht indienen bij de Stichting Reclame Code. Volgens http://www.goeievraag.nl/vraag/maatschappij/wetgeving/rechtsgeldigheid-nee-nee-stikker-brievenbus.65195 heeft de sticker geen rechtsgeldigheid, maar het is wél de bedoeling dat de bezorgers van huis-aan-huiskrantjes geen reclame daarin verstoppen en gewoon alleen het krantje bij jou in de bus schuiven.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/be...

Dat is in elk geval niet de bedoeling, maar er wordt geen enkele wet overtreden. Wel houdt de verspreider zich niet aan de zelfregulatie die is vastgelegd in de Code Verspreiding Ongeadresseerd Reclamedrukwerk. Je zou in dit geval een klacht bij de verspreider in kunnen dienen.

Dit is niet 'verboden'. Het feit dat u een sticker op de brievenbus heeft geeft alleen aan dat het niet gewenst is. Als u de bezorger ziet, kunt u gewoon vriendelijk zeggen: Sorry, maar ik heb een sticker. Ik hoef deze folders niet. De bezorg zal het best onthouden en de volgende keer u overslaan. U kan anders ook even zoeken welk folderbedrijf uw kranten bezorgt. U kunt daar mee contact opnemen. Zij zullen dan tegen de bezorger zeggen dat op uw adres niet meer bezorg moet worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100