Wat moet ik doen als ik ben geslagen door een advocaat?

Op maandagavond liep ik op straat en volgens een man keek ik niet netjes naar hem. Vervolgens zei ik tegen hem dat hij moest weggaan en ik wou weer verder lopen. Op dat moment kwam hij aanrennen en gaf hij met heel zijn gewicht een harde 'bodycheck'. Ik viel een paar meter naar achteren. Hij kwam op mij afrennen en uit zelfverdediging gaf ik hem een duw terug. Op dat moment kreeg ik een harde klap op mijn linkerwang. Ik heb niets terug gedaan.

Nadat het 'gevecht' was afgelopen kwamen er mensen. Niemand heeft het dus gezien. Van de mensen heb ik achteraf gehoord dat hij een advocaat is. Ik heb direct aangifte gedaan. Ik heb advies gevraagd aan derden en hoorde dat er ook een bepaalde organisatie (advocaten orde) bestaat voor alle advocaten en dat ik het bij hun moet melden.

Mijn vraag, wat kan ik hiermee het beste doen? Ik wil gerechtigheid, maar de poltie kan waarschijnlijk niets voor mij doen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kan gewoon aangifte doen bij de politie voor mishandeling. Zijn functie als advocaat heeft hier niets mee te maken. Wanneer de politie aangeeft niets met de zaak te doen vanwege zijn beroep (wat zeer onwaarschijnlijk is) kun je altijd nog informatie inwinnen bij het juridisch loket.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100