Mag ik eens in de tijd mijn garage gebruiken om een kleding verkoop te houden?

In de toekomst wil ik naast mijn webshop eens in de zoveel tijd een verkoop avond houden in mijn schuur. De items zijn dus ingekocht en nieuw, het gaat hier niet om tweedehands.

Mag dit? Moet ik hier een vergunning voor aanvragen? etc.. etc..


Kirsten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, strikt genomen mag dat niet. Als je dit met enige regelmaat doet, en je verkoopt ingekochte (nieuwe) kleding, dan is dit een bedrijfsmatige activiteit en/of winkel -en dat mag meestal niet vanuit je eigen woning. De grens tussen wel/niet bedrijfsmatige winkelactiviteit is natuurlijk wat vaag, maar een geheid punt om rekening meet te houden is parkeerproblemen; zodra je buren klagen over al die auto's van bezoekers, is het foute boel.

Ik denk niet dat de gemeente er vrolijk van wordt want hoogstwaarschijnlijk ligt er woon-bestemming op jouw perceel en geen detailhandel-bestemming. In dat geval moet het bestemmingsplan gewijzigd worden wat heel wat voeten in aarde heeft. voor een verkoop vanuit de garage zal er sowieso een vergunning aangevraagd moeten worden. Informeer eens bij de gemeente zelf die weten er alles van

Nee, dat mag niet. In het bestemmingsplan staat waarschijnlijk dat het een woongebied is. Dan mag je daar niets verkopen. Trouwens, voor een webshop moet je ook een vergunning hebben om een 'internetwinkel vanuit huis' te mogen beginnen. Maar een winkel mag dan niet dus zult u het bestemmingsplan moeten laten aanpassen. Dat kost veel tijd om alles uitgelegd te krijgen aan de gemeente. Ook zult u ervoor moeten betalen. Waarschijnlijk is het voor u beter dat u gewoon blijft verkopen met uw webwinkel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100