als een kind in belgie euthanasie wilt maar de ouders niet en het kind is wel erg ziek hoe word dit conflict dan opgelost?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De stem van de ouders is in dat geval doorslaggevend. Er zal geen euthanasie gepleegd worden. Het conflict zal dus waarschijnlijk opgelost moeten worden met veel praten. Toegevoegd na 5 minuten: Zie ook: http://nos.nl/artikel/609971-euthanasie-kind-beslist-mee.html In België mochten patiënten eerst vanaf 18 jaar de arts vragen om levensbeëindiging. Nu het wetsvoorstel over de uitbreiding van euthanasie is aangenomen, laat België die leeftijdsgrens helemaal los. Dan kunnen alle 'wilsbekwame minderjarigen', ongeacht hoe oud ze zijn, vragen om euthanasie. Tot 18 jaar is er ook toestemming van de ouders nodig. Een psychiater of een psycholoog moet eerst vaststellen of het kind de eigen situatie kan beoordelen.

Op het journaal van 8 uur is net verteld dat in belgie de euthanasie wet is aangepast en dat kinderen nu zelf mogen beslissen over euthanasie. Als het kind dus echt wil dat hebben de ouders daar dus geen beslissende rol meer in.

Tussen de 12 & 18 jaar dienen de ouders in te stemmen met het euthanasie verzoek. Boven de 18 dienen de ouders wel op de hoogte gesteld te worden. Het antwoord is dus afhankelijk van de leeftijd van het kind. Tussen de 1 en 12 jaar is e.e.a. nog niet mogelijk.

Bronnen:
½ 8 journaal

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100