Hoe kom ik van mijn 2e (Marokkaanse) nationaliteit/ paspoort af?

Toegevoegd na 2 dagen:
Zoals de antwoorden hieronder al luiden, is het dus voor mij vrijwel 'onmogelijk' om van de dubbele Marokkaanse paspoort af te komen. Voor mij is het eigenlijk niet erg, het is maar een boekje dat mij toegang verleent tot het land, waar mijn inmiddels 10 jaar geleden overleden ouders geboren zijn. Mocht ik dus afstand doen van mijn 2e nationaliteit en daarmee riskeren het land niet meer in te mogen, houdt dit dus in dat ik mijn ouders graf niet meer kan bezoeken. Wie wordt er hier dan blij van?

Toegevoegd na 4 dagen:
Correctie: De vraag in mijn bovenstaande 'Extra uitleg' is meer bedoeld als opmerking. Ik verwacht hierop dan ook geen antwoord.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij veel landen is het niet mogelijk. Marokko is zo'n land. Trek je niets aan van de politieke onrust. Die ik trouwens niet snap, want op het moment dat je een tweede nationaliteit opgeeft, maak je het ook onmogelijk ooit nog naar dat tweede (derde, etc) vaderland terug te keren. En tussen de regels door lees ik toch steeds weer dat de partijen die zo'n moeite met meerdere nationaliteiten hebben, er weinig moeite mee zouden hebben als mensen terug zouden keren naar hun andere vaderland. Kortom: deze partijen/mensen doen alleen moeilijk vanwege het moeilijk doen.

Niet. Marokko en Turkije accepteren niet dat je je nationaliteit opgeeft. En als je het al zou willen proberen, dan staat je een hele lange juridische lijdensweg te wachten. Zonder resultaat!

Helaas, dat gaat niet, de marokkaanse overheid staat niet toe dat je afstand doet van je paspoort.

Niet. "Je kunt je Marokkaanse paspoort niet inleveren. Heel veel mensen hebben het geprobeerd. Die kregen te horen: je bent geboren als Marokkaan en je gaat dood als Marokkaan." http://www.najibamhalifan.nl/volkskrant.htm

Een verzoekschrift indienen bij de koning. En anders heeft Wilders misschien een idee. Toegevoegd na 2 dagen: Zoals ik al verwachte heeft je vraag een dubbele boden en daar houd ik niet zo van. Daarmee bedoel ik dat je iets anders vraagt dan je bedoelt en daarmee zet je mensen op het verkeerde been. Een Marokkaanse gewoonte? Toegevoegd na 3 dagen: Dat verwacht je niet, maar je krijgt het wel. Zie ook mijn antwoord op je reactie onder mijn reacties.

Je kunt van je andere paspoort afraken door een verzoek tot wetswijziging in Marokko.. Als dat niet lukt..en die kans is aanzienlijk, houd dan maar mooi je tweede paspoort want dàn is het vrijwel onmogelijk het kwijt te raken. Maar zeker terwille van jouw bezoeken aan het graf van je ouders is het belangrijk voor jou dat jij die mogelijkheid behoudt. Een Marokkaan is en blijft namelijk volgens de Marokkaanse wetgeving, altijd een Marokkaans onderdaan. Helaas..het is niet anders. Nochtans ben je voor mij een Nederlander zoals alle andere Nederlanders. Groet, Ton

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100