wat betekent "het dossier is naar het parket"?

Ik kreeg een tijdje terug te maken met een feit waarvoor ik de politie heb verwittigd. Ik heb toen aangegeven dat ik op de hoogte wil gehouden worden van de verdere afwikkeling. Vrijdag kreeg ik een brief waarin vermeld stond dat het dossier overgemaakt werd aan het parket. Wat betekent dit juist? Ik weet wel wat het parket is natuurlijk, maar kan niet inschatten wanneer een dossier aan het parket wordt overgemaakt....

Toegevoegd na 49 minuten:
Betekent dat bv . dat de daders zijn opgepakt? toen ik naar de politie ging wist men nog niet wie de schuldige was

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het betekent dat de Politie je melding serieus acht en aan de overheid adviseert om hiernaar te kijken en de schuldige evt. voor de rechter te dagen. Toegevoegd na 6 minuten: Het parket (in Nederland: het openbaar Ministerie) kan als enige aan de rechter vragen om een verdachte een straf op te leggen. De Politie houdt er dus rekening mee dat inderdaad een strafbaar feit is gepleegd.

Dat betekent dat de politie aangeeft dat het feit strafbaar blijkt te zijn, en het nu verder door de rechtbank laat behandelen. Die zal jou en degene die het feit pleegde te zijner tijd oproepen voor een rechtszitting. Dat kan een tijd duren, want het moet eerst allemaal onderzocht worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100