Zijn er in Nederland ook gebieden waar de verkeersregels niet gelden?

Ik was in Duitsland. Daar zag ik een bord dat aangaf dat de normale verkeersregels (in het Duits: StVO, Strassenverkehrsordnung) daar niet gelden.

In Duitsland zie je zo'n bord wel vaker, meestal bij grote parkeerterreinen, bij parkeergarages, en op industriegebieden. In Duitsland is het kennelijk heel normaal dat op dergelijke plekken de normale verkeersregels niet gelden.

Mijn vraag is: kennen wij in Nederland ook dergelijke gebieden, die in principe gewoon toegankelijk zijn voor het wegverkeer, maar waar desondanks de normale verkeersregels niet gelden?
 

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op prive terrein geldt de wegcode niet. Een parking van een winkel, terrein van een huis, parking van en fabriek enz zijn prive terreinen. Daar mag je bv leren rijden met een voertuig zonder dat je een rijbewijs hebt, in dien verstanden dat de eigenaar er moet akkoord mee zijn. Dit is ook de reden dat kinderen met een tractor rijden op een boerenbedrijf. Verschil met Duitsland is dat het daar wordt aangegeven. Robby BB

Ja deze gebieden kennen wij. Dit is meestal eigen grond van iemand (Prive Terrein). Stel dat jij een lap grond koopt en er loopt een weg overheen, dan zal er op deze weg geen officiële verkeersregels gelden omdat dit grond gebied niet van de staat is. Daarom mag je dus ook met voertuigen die officieel niet op de weg mogen rijden, wel op deze terreinen rijden. (BV een auto die niet APK is gekeurd, of met een motor zonder kenteken)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100