Kan je uit een huurhuis gezet worden als er sprake is van schade?

Kan je uit een huurhuis gezet worden als er sprake is van schade die niet door jouzelf veroorzaakt is. Er is in het huis waar ik woon sprake van ernstige lekkage als gevolg van een constructiefout. Als bijvoorbeeld inspectie van de woningen komt, kan die dan zeggen dat iedereen die er woont eruit moet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dan moet het hersteld worden. En als dat niet kan moet de verhuurder je iets anders aanbieden, iets wat vergelijkbaar is, zowel in prijs als in woongenot.

Niet voor inspectie, maar mogelijk wel voor renovatie van woonruimte! Opzegging van de huurovereenkomst vanwege renovatie is alleen mogelijk als de renovatie dringend noodzakelijk is en niet kan worden gerealiseerd zonder beëindiging van de huurovereenkomst. De verhuurder moet dan voldoende feiten en omstandigheden aanvoeren om duidelijk te maken dat huurbeëindiging nodig is om de renovatie mogelijk te maken.

Bronnen:
http://www.huurgeschil.nl/index.php?page=D...

Een huur kan worden opgezegd als renovatie van de woonruimte zonder beëindiging van de huur niet mogelijk is. Burgerlijk Wetboek, Boek 7, Onderafdeling 4, Het eindigen van de huur. artikel 274 lid 1 onder c en artikel 274, lid 3 onder a. – Onder eigen gebruik in de zin van lid 1 onder c, wordt mede begrepen: renovatie van woonruimte die zonder beëindiging van de huur niet mogelijk is. Het is niet helemaal onmogelijk dat de verhuurder u tegemoet moet komen in bepaalde kosten die u verplicht bent te gaan maken als de huurovereenkomst eenzijdig door de verhuurder wordt beëindigd. Indien de rechter een vordering tot beëindiging van de huurovereenkomst op de gronden, bedoeld in artikel 274 lid 1 onder c en e toewijst, kan hij een bedrag vaststellen dat de verhuurder aan de huurder moet betalen ter tegemoetkoming in diens verhuis- en inrichtingskosten. Bij beëindiging van de huurovereenkomst op de gronden, bedoeld in artikel 274 lid 1 onder c in verbinding met lid 3 onder a en in artikel 274 lid 1 onder e, draagt de verhuurder bij in de kosten die de verhuizing voor de huurder meebrengt.

Bronnen:
http://wetten.overheid.nl/BWBR0005290/Boek...
http://wetten.overheid.nl/BWBR0005290/Boek...
http://wetten.overheid.nl/BWBR0005290/Boek...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100