Mogen dakdekkers zomaar mijn stroom gebruiken? Mijn dak en dat van het gehele huizenblok moet gedaan worden .

Mogen dakdekkers zomaar mijn stroom gebruiken? Mijn dak en dat van het gehele huizenblok moet gedaan worden . Via mijn zolder wilde ze toegang tot de daken en dat snap ik . Nu zie ik dat ze een stroomdraad hebben gespannen naar andere daken en ik wist daar niets van . Geen idee hoeveel stroom dat gaat kosten . Ik wil dit niet ! Mag dat zomaar ?

Toegevoegd na 3 uur:
Update! Zolderkamer 1 heb ik zo juist afgesloten . Hier kunnen ze nu geen stroom tappen . ZOlder twee laat ik open omdat ik niet een regel wil overtreden ivm het toelaten van werkzaamheden door de woning bouw . Wel heb ik zichtbaar en goed het volgende briefje opgehangen ,

Hoi,
Het afdakje ziet er fraai uit . Goed werk! Ik wil laten weten dat ik geen toestemming heb gegeven stroom van mij af tetappen . Vind het onzin dat jullie dat zomaar doen en zo te zien ook voor het gehele project . Overleg maar met de Woningbouw hoe jullie dit gaan oplossen . Wanneer jullie toch gaan aftappen zal ik de zolderkamer sluiten tot jullie en de woningbouw zwart op wit een voorstel doen . Ik zie aftappen van mijn stroom als diefstal en zal dat zodanig afhandelen . Met vriendelijke groeten , Joyce


Nou mensen volgens mij is dit wel duidelijk toch? Ik wil er geen extra werk aan hebben dus ze benaderen mij maar zoals het mijn inziens hoort . Gaaf deze site ! Door jullie antwoorden kom ik eigenlijk tot mijn handelen . Ik laat jullie weten hoe dit afloopt !

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je schrijft dat het een huurhuis is. Dat wil zeggen dat de verhuurder verantwoordelijk is voor het onderhoud van je dak. Dus moet de verhuurder er ook met de dakdekker uitkomen hoe ze aan stroom komen, en moet dat zéker niet via jouw stopcontact zonder vergoeding. Dat geldt voor het dak boven jouw hoofd, en nog dubbel voor het dak boven het hoofd van je buren. Hoe de dakdekkers aan stroom komen, mag niet jouw probleem zijn, en al helemaal niet jouw kostenpost. Als ik jou was, ging éérst de stekker er per direct uit, vervolgens zou ik de dakdekkers rustig vertellen dat ik geen toestemming heb gegeven om op mijn kosten stroom te gebruiken, en vervolgens zou ik ermee naar de verhuurder stappen.

Daar kan en moed je een vergoedin aan vraagen ijsen

Nee. Stekker eruit trekken en dan komen ze heel snel vragen wat eraan de hand is.

Nee, natuurlijk niet. De stroomvoorziening is hun probleem, niet het jouwe. Hup..., stekker eruit!

Dat mogen ze niet zomaar, alleen met toestemming.

ik zou ze morgenochtend in ieder geval even vragen wat ze van plan zijn allemaal. en geef even aan dat je het toch niet zo ziet zitten. je bent niet verplicht stroom te geven voor de hele straat. of vraag of je een vergoeding krijgt en als ze dat niet willen trek je gewoon de stekker eruit

Nee natuurlijk niet. Ze moeten daar met jou een afspraak over maken. Als je je echt zorgen maakt dat het veel geld gaat kosten: Zet er een verbruiksmeter tussen en breng dat in aftrek op hun rekening.

Volgens mij niet. Weet je zeker dat ze de stroom bij jou vandaan halen? Ik heb gezien dat dergelijke werkzaamheden werden bestroomd via de verdeelkasten voor stroom die overal zijn. Toegevoegd na 8 minuten: Dan zit er niets anders op dan een brief naar de eigenaar van het huizenblok met de vraag hoe men de stroomkosten wil verrekenen. Neem even de teller op in je meterkast zodat je de kosten kunt factureren eventueel naar de eigenaar. Of is het een koopwoning? Dan naar het bestuur van de vereniging van eigenaren zo n brief sturen. Meldt het even bij de dakbedekker dat je dit doet. Het heeft geen zin om hier met hem over in discussie te gaan, Je moet bij zijn opdrachtgever zijn. Ik hoop dat je er zo mee uit de voeten kunt!

Voor je eigen huis misschien wel. Dat werkt volgens mij hetzelfde als je een klusser in huis neemt. Die neemt ook zijn eigen stroom voor zijn electrische gereedschap niet mee. Als ze met andere huizen bezig zijn, pluggen ze daar maar lekker in maar niet bij jou! Inderdaad dan gewoon de stroom er af of eerst zeggen dat je het niet wilt en als ze niet bereid zijn daarnaar te handelen, de stroom er bij jou uit trekken.

Nee, natuurlijk mag dat niet zomaar. Zelfs niet indien de dakdekkers je eigen dak repareren en je dit niet met het desbetreffende bedrijf hebt afgesproken. Zij dienen dan zelf voor een stroomvoorziening te zorgen of je geeft je toestemming (evt tegen vergoeding) voor het gebruiken van jouw stroom.

Als het een huurhuis is kun je denk ik wel een redelijke vergoeding van hun vragen. Want anders hadden hun een tijdelijke voorziening moeten treffen en dat is vast duurder. Ik zou kontakt met ze opnemen en ze een goed voorstel laten doen, zo niet, stekker eruit!

Ik weet uit eerdere ervaringen dat woningbouwverenigingen over het algemeen hier een vergoeding tegenover stellen. Ze moeten echter WEL VOORAF toestemming aan jou vragen! Kortom, morgen eerst de woningbouw bellen, vragen wat hun bedoeling/houding hier in is. Wellicht stellen ze meteen een vergoeding voor en dan kan je verwachten dat zij dit schriftelijk bevestigen. Zijn ze onredelijk dan zou ik de dakdekkers laten weten dat je met ingang van direct de stroom er af haalt. Dan zullen zij gauw genoeg zelf bij de woningbouw gaan klagen (of een andere buurtbewoner zo gek krijgen...)

Hebben ze daadwerkelijk bij jou ingeplugd, of ligt de draad er alleen maar. Punt een gaat dakdekken veelal niet met stroom, maar met een brander. Punt 2 als ze stroom nodig hebben voor het echte dekken, is het waarschijnlijk zoveel dat jou stop dat niet eens kan trekken en dat dat via een aggregaat moet. Natuurlijk mag je, als ze wel stroom nodig hebben, eisen dat je daar een vergoeding voor krijgt (ik zou gewoon eerst netjes vragen) en dat zij zorgen dat jou stroomvoorziening in orde blijft.

Nee natuurlijk niet. Ze horen dat in overleg met jou te doen en je hebt het volste recht dit te weigeren. Voor dit soort situaties bestaan standaard oplossingen. Je zult direct dan ook zien dat ze daar in overleg met de woningbouwvereniging voor gaan kiezen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100