Verkeersboete Griekenland 5 jaar geleden niet betaald. Binnenkort ga ik naar Griekenland, gaat dit voor problemen zorgen op de luchthaven?

Ruim 5 jaar geleden ben ik aangehouden met een huurauto op het eiland Kreta in Griekenland, gevolg een verkeersboete. Aangezien deze boete in mijn ogen niet kon kloppen (veel te hard gereden, steile berg opwaarts met een fiat panda 1.1 -> onmogelijk) heb ik de ontvangen boete niet betaald. Binnenkort ga ik weer naar Griekenland, gaat/kan dit voor problemen zorgen op de luchthaven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Griekenland is administratief en financieel gezien een bananenrepubliek. De kans dat ze je aanhouden op het vliegveld vanwege deze openstaande boete grenst aan oneindig klein....

Binnen de Europese Unie is er geenbpaspoortcontrole op het vliegveld van aankomst. Alleen bij vertrek in Nederland worden openstaande belastingen en boetes gecontroleerd en die moeten voor vertrek betaald worden. In Griekenland zul je nergens last vsn hebben (tenzij je wordt aangehouden door de politie bij een controle of verkeersovertreding). Fijne vakantie!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100