Waarom mag je in Nederland geen loterij beginnen met een commercieel doel?

Is dit om de mensen te beschermen?

wat kunnen de gevaren hiervan zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een goede vraag al is er een uitzondering op de regel. Namelijk de winkelweekactie deze mag onder bepaalde voorwaarde wel een commerciële doel hebben. Reden waarom er geen andere commerciële doeleinde zijn toegestaan is omdat we in Nederland de volgende regel kennen: Het doel van de loterij moet een algemeen belang hebben. bijvoorbeeld: * staatsloterij staatsinkomsten * postcodeloterij goede doelen Een commercieel doel is altijd ten gunste van de organisator en is om die reden dan ook niet toegestaan.

Bronnen:
http://www.kvk.nl/ondernemen/bedrijf-start...

inderdaad dat is om mensen te beschermen! Je moet zelf kiezen als je aan een loterij deelneemt en zelf ook bepalen welke risico's je neemt! Je kunt zelf wel een vergunning aan vragen, maar dan moet je aan de wettelijke voorschriften voldoen!

Je mag in principe best een loterij opzetten met een commercieel doel,als je er maar voor zorgt dat een bepaald percentage van de opbrengst ten goede komt van goede doelen of algemeen nut. Toegevoegd na 5 uur: Commerciële loterijen zijn wettelijk verplicht minimaal 50% van de opbrengst aan goede doelen te besteden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100