Waar worden veranderde wetteksten bewaard? En hoe wordt dit aangepast in de wetboeken?

Die boeken zijn toch veel te dik om bij iedere wijziging of iedere maand opnieuw te drukken!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Natuurlijk, maar dat zijn bijlagen die continu gedrukt worden en via een perforatorssyteem verwijderd en extra ingebracht worden; Er bestaat ook een on line versie.

Van collegewetbundels komt ieder studiejaar een nieuwe versie uit. De oude kun je desgewest de kachel mee aanstoken. Op wetten.overheid.nl kun je (bijna) alle soorten regelingen terugvinden, die zijn actueel. De oude wetteksten zijn nu meestal wel terug te vinden op internet, of in oude boeken die worden bewaard. Deze zijn handig als je bv onderzoek wilt doen naar een wetswijziging of wilt weten wat de achterliggende gedachte was van het opstellen van een bepaalde wet.

Op onderstaande link staan alle wetten online.

Als een wettekst veranderd wordt hoeft men niet het hele boek te herdrukken. De wetboeken zijn over het algemeen losbladig, dus het oude blad word vervangen door het nieuwe. Centraal worden alle wijzigingen bijgehouden zodat je later het oude kan raadplegen.

De loopbaan van menig ambtenaar is begonnen met het invoegen van teksten in een losbladig systeem. Je ziet in zo'n losbladig systeem ook grote stukkeb wit. Het werkt goed zoals het werkt, want men is in staat om de paginanummers aan te houden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100